• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bursa’da üretilen yerli vagonlar raylara çıktı

Bursa’da üretilen yerli vagonlar raylara çıktı
Bursa’da yolcusuz testleri başarıyla geçen üç yerli vagon, normal hatlarda yolculu test sürüşlerine başladı. Vatandaşlar yerli vagonlara tam not verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 60 Bursaray vagonu ve 12 tramvay alımı ihalesini kazanan Durmazlar tarafından üretilen ilk yerli vagonlar test seferlerine başladı. Yolcusuz testlerden başarıyla geçen üç yerli vagon, normal hatlarda yolculu test sürüşlerine başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe, Bursa’nın 48 vagonla başlayan Bursaray macerasında 162 vagona çıkıldığını kaydetti.

YENİ VAGONLAR SİSTEME ENTEGRE EDİLİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımında kullanılan Bursaray’ın sefer sayılarının artırılmasını sağlayacak olan yeni vagonları sisteme entegre ediyor.

YOLCULU TEST SEFERLERİNE BAŞLANDI

Bursaray hatlarında kullanılmak üzere 60 vagon ve şehir içi hatlarda kullanılmak üzere 12 tramvay alımı ihalesini kazanan Durmazlar firması tarafından teslim edilen tramvaylar T1 hattında sorunsuz bir şekilde yolcu taşırken, şimdi de üretilen ilk yerli vagonlar raylarda yolculu test seferlerine başladı.

VATANDAŞLAR TAM NOT VERDİ

Üçlü bir katar halinde yolcu taşıyan ilk yerli vagonlar kalitesiyle vatandaşlardan tam not aldı.

NÜFUS 80 BİN ARTTI

Yolculu test sürüşleri devam eden 3 yerli vagonla Emek hattında yolculuk yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent nüfusunun sürekli göç aldığını ve son bir yılda nüfusun 80 bin arttığını kaydetti.

“450 MİLYON TL KÂRIMIZ OLDU”

Bu nüfus artışında trafik sorununun tek çözümünün raylı sistemler olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Görükle, Kestel ve Emek’e kadar raylı sistemimiz uzandı. Sadece vagon sayısının yetersizliği nedeniyle sıkıntılar yaşanıyordu. Bunun için vagon alımı ihalemizi yapmıştık. İhaleyi yerli firmanın almasıyla 450 milyon TL’ye yakın karımız oldu.

VAGON SAYISI 3.5 KAT ARTTI

Aynı zamanda araçlarımız hem daha kaliteli, hem ekonomik olarak, hem de servis açısından daha karlı. 7.5 yıl önce göreve başladığımızda 48 vagonumuz vardı. Daha sonra 30 ve 24 olmak üzere 54 vagon ilave oldu. Şimdi de 60 yeni yerli vagon ilave oluyor. Yani 48 olan vagon sayımız 7.5 yılda 162’ye çıkıyor.

Araçlarımızın üretimi devam ediyor. Bir kısmı test parkurunda test ediliyor. Yolcusuz testleri başarıyla geçen 3 aracımız da bir katar olarak yolculu test seferleri yapıyor. Kısa zamanda tüm araçlarımız sisteme dahil olacak ve sefer sayılarımız da artacak, istasyonlarda bekleme süresi kısalacak” diye konuştu.

b-001.jpgb2-005.jpgb3-004.jpg

Bu haber toplam 5177 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim