• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Akçaray hattında kullanılacak tramvay vagonları şekilleniyor

Akçaray hattında kullanılacak tramvay vagonları şekilleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay hattı projesi kapsamında Bursa’da imal edilen tramvaylar şekillenmeye başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Akçaray tramvay projesinde ray çalışmaları yapılırken,12 adet tramvay vagonunun da üretimi sürüyor. İlk tramvay aracının teslimi bu yılın ekim ayında gerçekleştirilecek. Tramvay araçlarının tamamı 2017’nin mart ayında teslim edilmesi planlanıyor.

5. MODÜL BİRLEŞTİRİLYOR

Fabrikada şekillenmeye başlayan 5 modülden oluşan tramvay aracı, birbirlerine artikülasyonlar ile birleştiriliyor. Araçlar toplam 50 oturan yolcu, 2 özürlü koltuğu olacak şekilde tasarlandı. Araçlara UIC 615 ve EN 13749 No’lu standarda uygun olarak Çek Cumhuriyeti’nde yorulma testi yapıldı. İlk boji tamamlanmış ve boyanmış vaziyette fabrikada montaja hazır vaziyette bulunuyor. Araçlarda kablolama işlemleri devam ediyor. Fren sistemi ekipmanları, artikülasyon elemanları, anons sistemi ekipmanları, yolcu bilgilendirme panelleri montaj aşamasını bekliyor.

ULAŞIMPARK RAYLI SİSTEMLERİ İNCELİYOR

Tramvay aracı imalatı devam ederken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Ulaşımpark da sahaya inerek sistemin işleyişini yerinde görüyor. Bu amaçla Ulaşımpark yetkilileri, Samsun Samulaş’ta incelemelerde bulundu. Ulaşımpark A.Ş. Genel Müdürü Yasin Özlü ve idari ekibi ile Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürü Ahmet Çelebi, teknik bilgi ve inceleme amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş.’yi ziyaret etti.

SAMSUN İLE KOCAELİ’NİN ORTAK NOKTASI

Samulaş A.Ş.’ye yapılan ziyarette Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü Yasin Özlü, Genel Müdür Yardımcısı Zafer Aydın, Otobüs İşletme Müdürü Şaban Bayram, Garajlar Amiri Erkan Atmaca ve Raylı Sistemler Şube Müdürü Ahmet Çelebi yer aldı. Heyete Samulaş A.Ş. tarafından yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verilerek teknik geziler gerçekleştirildi. Burada Samulaş A.Ş. tarafından yürütülen yönetim mekanizması ve operasyonlar, hafif raylı sistem hattı, otobüs/ring faaliyetleri, teleferik ve otopark hizmetleri ile ilgili faaliyetler anlatıldı. Kocaeli ile Samsun’u ortak noktada birleştiren ise iki şehrin yeni aldıkları tramvayların yerli üretim olması. Bundan sonra devam eden süreçte Kocaeli Ulaşım Park A.Ş. ile Samulaş A.Ş. ortak paylaşım ve destek için daha çok bir araya gelecekleri ifade edildi.

İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yapımı devam eden hafif raylı sistem hattının 1. etabına 2017 yılının Mart-Nisan aylarında başlıyoruz ve inşallah Kocaeli tramvayına kavuşacak. Bu kapsamda biz de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşımpark A.Ş. olarak ekibimizi işletmecilik faaliyetlerine hazırlamak için bu sektörde tecrübeli, bizden daha önce işletmecilik faaliyetlerine başlamış olan Samulaş gibi kamu şirketlerini ziyaret edip onların tecrübe paylaşımlarından istifade etmek için Samsuna geldik. Umarım bu tür teknik geziler ve karşılıklı ilişkiler her iki taraf içinde hayırlı olur ve devam eder” diye konuştu.

Bu haber toplam 3672 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim