• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Ankara-Konya-Ankara için ek YHT seferleri

Ankara-Konya-Ankara için ek YHT seferleri
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1-3 Temmuz ile 8-10 Temmuz tarihlerinde Ankara-Konya-Ankara hattına ek YHT seferlerinin konulduğunu açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı için yola çıkan tüm sürücülerin aracında can taşıdığı bilinciyle hareket etmesini isteyerek, “Yollarda gerekli tedbirleri almak bize, kurallara uyarak tedbirli davranmak ise sürücülere düşüyor.” dedi.

Arslan, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle yoğun araç trafiği yaşanacak şehirlerarası yollarda vatandaşların rahat ve güvenli yolculuk etmelerini sağlamak için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Tatile gidiş ve dönüş günlerinde sürücülerin aynı saatlerde yola çıkmalarının belirli güzergahlarda yol kapasitesinin üzerinde trafik yoğunluğu oluşturacağına işaret eden Arslan, elim kazalardan korunmak için sürücüleri, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları konusunda uyardı.

Arslan, dikkatsiz ve tehlikeli araç kullanan sürücülerin hem kendilerine, hem sevdiklerine ve başka insanlara zarar verdiğini vurgulayarak, sürücülere dikkatli olmaları ve bayram coşkusunu acıya çevirmemeleri çağrısında bulundu.

Her bir sürücünün aracında can taşıdığı bilinciyle direksiyon başına geçmesini isteyen Arslan, “Yollarda gerekli tedbirleri almak bize, kurallara uyarak tedbirli davranmak ise sürücülere düşüyor.” ifadelerini kullandı.

“Yorgun ve uykusuz yola çıkmayın”

Sürücüleri, trafik kurallarına uymaları, yollardaki işaret ve işaretçilere dikkat etmeleri konusunda uyaran Arslan, şunları kaydetti:

“Yola çıkan tüm sürücülerin, hava, yol, araç durumunu ve psikolojik durumlarını dikkate almaları, yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak öğelerden kaçınmaları, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takmaları gerekiyor. Sürücülerden, uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmalarını ve yeterli yakıt almalarını, şerit ihlallerinden kaçınmalarını, araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamalarını istiyoruz. Aşırı yağış alan bölgelerde ani heyelan ve çökme durumuna karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Uyarılara kulak verin, bayram sevincine ara vermeyin.”

Arslan, sürücülerin yola çıkmadan önce yol durumu hakkında, Yol Danışma Birimi’nin “0 312 415 88 00 ve 425 47 12” numaralı telefonlarından veya ücretsiz Alo 159 hattından, ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü web sitesi “www.kgm.gov.tr” adresinde hizmete sunulan “güzergah analizi” programı ile “yol durumu” sayfalarından en uygun alternatifleri sorgulamalarının mümkün olacağını hatırlattı.

Bayram trafiğini etkilememek için yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde 2-10 Temmuz tarihlerinde, zorunlu olmadıkça çalışmalara ara verileceğini bildiren Arslan, kısa süreli çalışmaların ivedi şekilde bitirileceğini, çalışmaların devam ettiği, farklı nedenlerle yolun fiziki standartlarının düşük olduğu kesimlerde ise standartlara uygun olarak uyarıcı trafik işaretlemesi yapılacağını söyledi.

TrenKart sahiplerine bayramda yüzde 50 indirim

Arslan, Ramazan Bayramı’nı kapsayan tarihlerde seyahat edilmesi koşuluyla TrenKart sahibi yolculara YHT ve anahat trenlerinde yüzde 50 indirim uygulanacağını ifade etti.

Artan yolcu talebini karşılayabilmek ve yolculara daha iyi hizmet verebilmek için 30 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde yüksek hızlı tren (YHT), ekspres ve bölgesel trenlerde ek tedbirler alındığına işaret eden Arslan, “Bu kapsamda, 1-3 Temmuz ile 8-10 Temmuz tarihlerinde Ankara-Konya-Ankara için ek YHT seferleri konuldu. Bazı anahat ve bölgesel trenlere ise vagon eklenecek. 30 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde İzmir Mavi Treni, Konya Mavi Tren, 4 Eylül Mavi Tren, Doğu Ekspresi, Güney-Kurtalan/Vangölü Ekspresi, Çukurova Ekspresi, Pamukkale Ekspresi ve Fırat Ekspresi’ne birer adet pulman vagon eklenecek.” diye konuştu.

Bu haber toplam 2549 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim