• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Karşıyaka tramvay hattında ikinci etap çalışmaları başladı

Karşıyaka tramvay hattında ikinci etap çalışmaları başladı
İhale öncesi ve inşaat sürecinde çeşitli revizyonlara uğrayan tramvayın Karşıyaka ayağında ikinci etap çalışmaları başladı. Buna göre Karşıyaka’da tramvay İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), Ata Sanayi ve Çiğli Devlet Hastanesi’ne uzatılacak.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarında ihale öncesi ve sonrasında birçok kez revizyon yapıldı. En önemli değişiklikler ihale öncesi Şair Eşref Bulvarı’nda orta rejüjden geçmesi öngörülen hat ortadaki dut ağaçlarının kaldırılmasına neden olacağı için değiştirilerek yola indirildi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yeşil alan ve otoparkların bulunduğu kesimden geçmesi planlanan hat otoparkların azalması ve ağaçların kaldırılmasına neden olacağı için Mithatpaşa Caddesi’ne alındı. Ancak, burada dik kesen sokaklardan gelecek trafik akışı nedeniyle kesintiye uğrayacak olması, cadde üzerindeki otoparkları engelleyeceği ve altyapı sorunları nedeniyle yeniden Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na alındı. Bulvar’da otoparkları ve yeşil alanı etkilememek için yolun kara ve deniz taraflarından hattın geçmesine karar verildi. Cumhuriyet Meydanı geçişi de değişti. Hat Gazi Bulvarı-Çankaya-Şair Eşref Bulvarı olarak değişti. Karşıyaka Tramvayında ise en önemli değişiklik Bostanlı Çarşı geçişinin değiştirilmesi oldu.

Öte yandan 14 istasyonlu Karşıyaka tramvayının 2. etabı için de hazırlık çalışmaları başladı. Buna göre Tramvay, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Ata Sanayi ve yeni Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ni kapsayacak. Planlamada çıkan projeye göre Karşıyaka tramvayı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne kadar, sanayi bölgesinin içinden geçerek uzayacak.

Bu haber toplam 3580 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim