• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

İtalya'daki tren kazasında ölü sayısı 27'ye yükseldi

İtalya'daki tren kazasında ölü sayısı 27'ye yükseldi
İtalya’nın güneyindeki Puglia bölgesinde iki trenin çarpışması sonucu ölü sayısının 27y'e yükseldiği belirtildi.

İtalya’nın güneydoğusundaki Puglia bölgesinde meydana gelen kazada ölü sayısının 25’e yükseldiği bildirildi.  Puglia bölgesinin başşehri olan Bari kentinin kuzeyindeki Andria ve Corata yerleşim yerleri arasındaki mevkide sabah saatlerinde iki trenin çarpıştığı kazanın ardından kurtarma çalışmaları sürüyor.

İtalyan haber ajansı ANSA, ölü sayısının 27’ye yükseldiğini ve bu sayının daha da artabileceğini bildirdi. 

Olayla ilgili demiryolu kazası ve birden çok kişinin ölümüne sebebiyet verme şüphesiyle soruşturma açılırken, Başbakan Matteo Renzi de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Graziano Delrio ile birlikte kaza mahalline giderek incelemelerde bulundu. 

Bakan Delrio’nun perşembe günü, kazayla ilgili parlamentoda bilgi vereceği kaydedildi. 

KAZAYA TEPKİLER

Demiryolu ulaşımının yaygın biçimde kullanıldığı ve örnek gösterildiği ülkelerden olan İtalya’da meydana gelen bugünkü kaza ülkede şok etkisi yarattı. 

Kazanın yaşandığı demiryolunu ve trenleri işleten Ferrotramviaria şirketinin genel direktörü Massimo Nitti, yaptığı açıklamada "Bu eşi benzeri görülmemiş bir trajedi" ifadesini kullandı.

Söz konusu demiryolunun tek hat olduğunu belirten Nitti, aynı anda iki trenin hatta sefer yapmaması gerektiğini söyledi.

Trenlerden birinin 2005, diğerinin 2009 model ve "ultra modern" olduklarını aktaran Nitti, "250 metrelik yarıçap içinde durma kapasiteleri var. Biz de idari soruşturmamızı başlatmış durumdayız. Bunu değerlendireceğiz. Şu anda yaralılara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sorumluluğu üstleneceğiz” diye konuştu.

''BU KABUL EDİLEMEZ''

Nitti, kazanın sistem kilitlenmesi ya da makinistlerin hatasından kaynaklandığı varsayımlarının öne çıktığını da ifade etti.  İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, kazayla ilgili açıklamasında, “Bu kabul edilemez trajedi bir an önce aydınlatılmalı” dedi. 

Başbakan Matteo Renzi de Facebook hesabından “Yakınlarını kaybeden aileler için büyük acı duyuyoruz. Ve aynı zamanda çok öfkeliyiz. İtalya’nın gerçeği bilme hakkı var” diye yazdı. 

''GÖRDÜKLERİM ŞOK EDİCİYDİ''

İtalya’nın komşusu Vatikan'ın devlet başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus da kazada yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını paylaştığını belirterek, başsağlığı diledi.  Rainews24 kanalının haber sitesindeki olayla ilgili haberde, kaza mahallinde kurtarma çalışmalarına katılan bir yardım görevlisinin, “Gördüklerim şok edici bir sahneydi” ifadelerine yer verildi. 

Olay yerine ilk giden bir polis memuru da “Ölen insanları gördüm. Yardım isteyen, ağlayan başka insanlar da vardı. Hayatım boyunca gördüğüm en kötü sahneydi” dedi. 

Bu haber toplam 5352 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim