• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Gar-Tekkeköy raylı sistem hattı 16 Ağustos’ta açılıyor

Gar-Tekkeköy raylı sistem hattı 16 Ağustos’ta açılıyor
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 16 Ağustos’ta Samsun için önemli iki büyük projenin hizmete açılacağını söyledi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman işimizin başındayız. Gün boyunca şehrimizde hayata geçirdiğimiz yatırımları takip ediyor, geceleri ise demokrasi nöbeti için meydanlara iniyoruz” dedi.

Raylı sistem inşaatının hızla devam ettiğini ifade eden Yılmaz, “Gar-Tekkeköy arası raylı sistem projemiz 14 kilometre. Bunun 4 kilometresini bitiriyoruz. Önümüzdeki günlerde kupon bir açılış yapacağız. Bin kişilik çok amaçlı bir salon yapıyoruz. O salonu da hizmete açacağız. Partimizin kuruluş yıl dönümü olan 16 Ağustos’ta iki büyük açılışı peş peşe yaparak hizmete, üretime ve hayatın devamına yönelik aksiyonları da ihmal etmeksizin devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi mekanları kullanıma açmak için birçok proje uyguladığını anlatan Başkan Yılmaz şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyesi olarak bir çok tarihi mekanı ayağa kaldırdık. Panorama 1919 Müzesi 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’nden bu yana Anadolu’da kurulmuş olan bütün uygarlıkların ve en son genç cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar giden süreci anlatan tarihi bir belge bütünü olarak hayata geçti. Burada Kurtuluş Mücadelesi boyunca yaşananları ziyaretçilere etkileyici bir şekilde anlatmak için tabiri caizse yaşatmak için 50’ye yakın projeksiyon ile sinevizyon gösterimi yapacağız. Müzeyi ziyaret edenler adeta o günleri yaşayacak. Milli Mücadele ruhu ziyaretçilere empoze edilecek. Müzemizin açılışını da ilerleyen günlerde yapmayı planlıyoruz. Samsun’da Milli Mücadele’nin ilk planlarının hazırlandığı tarihi Şeyh Sadi Tekkesi’ni de müze haline getirdik. Burayı da Kuva-yi Milliye Müzesi olarak açacağız. Bu ve bunlar gibi birçok projemiz bir bir tamamlanıyor. Samsunumuzu hedeflerine ulaştırana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Bu haber toplam 6192 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim