• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Samsun Hafif Raylı Sistemi için flaş karar

Samsun Hafif Raylı Sistemi için flaş karar
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz raylı sistemin OMÜ’ye çıkacağını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın geleneksel hale getirdiği ve iş adamlarından siyasilere birçok kişiyle buluştuğu kahvaltı programı Samsun Golf Sahası’nda yapıldı.

“RAYLI SİSTEM ÜNİVERSİTEYE ÇIKACAK”

Raylı sistemde dün gerçekleştirilen test sürüşünde bir takım eksikliklerin olduğunu gördüğü için açılışı bir hafta ertelediklerini belirten Başkan Yılmaz, “Dün akşam sayın valimizle raylı sistemin Balıkçı Barınağı’na kadar tamamlanan kısmında test sürüşünü beraber yaptık. Cumartesi hizmete açacaktık ama bir takım eksiklikler gördük. Önümüzdeki Cumartesi günü raylı sistem Balıkçı Barınağı’na kadar gidip gelir hale gelecek. 17 km olan güzergah bununla birlikte 21 kilometreye çıktı. Tekkeköy’e kadar da ulaşım sağlanınca doğu-batı istikametinde çalışan raylı sistem, 32 kilometreye çıkacak. Geçen gün Cumhurbaşkanımızın rektör olarak atadığı Sait Bilgiç hocamızı ziyaret ettik. Kendileri bana öğrencilerin araç değiştirmek zorunda kaldıkları için raylı sistemi kullanmadıklarını, bu yüzden raylı sistemin üniversiteye kadar çıkması gerektiğini belirtti. Biz 7 sene önce raylı sistem projesine başladığımızda bunu düşünmüştük. Trenlerin mevcut şaft sistemlerinin, ray sistemlerinin, şanzuman sistemlerinin, demir tekerlek ve ray arası ilişkinin ve virajların işletme masraflarını çok artırır düşüncesiyle şimdilik buraya kadar yapalım demiştik. Ama bugün deneyimimiz arttı. Teknolojik gelişmelerden de istifade ederek böyle bir çalışmaya başlayabiliriz. Arkadaşlarımıza ‘Treni üniversiteye kadar çıkarılması noktasında çalışmalara başlayın’ diye talimat verdim“ açıklamalarında bulundu.

SAMSUN’DA TURİZME YÖNELİK BÜYÜK PROJELER

İş Adamı Köksal Ersayın’ın üstlendiği kahvaltı programından dolayı kendisine teşekkür eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Yapmışken iyisini yapalım dedik ve golf sahasını büyütme kararı aldık. 300 dönümden 600 dönüme çıkarıyoruz saha alanımızı. Golf Sahası bir spor alanı olduğu kadar da bir turizm projesidir. Kentimizin turizm potansiyelini, cazibesini artırmaya dönük çaba sarf ediyoruz. Bunun yanında bildiğiniz gibi Kuş Cenneti var. Turizm piarını yükseltmeye dönük yeni gündeme getirdik. Her gün biraz daha geliştirerek Dünya’da emsallerinin önüne geçirecek bir alan olarak orayı da hazırlamaya çalışıyoruz” diyerek Samsun’da turizme yönelik büyük projeler yapıldığına dikkat çekti.

FETÖ’CÜLERİ DEVLET TESPİT EDECEKTİR

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin travmasının hala atılamadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hayat devam ediyor. İşlerimiz devam ediyor. Ülkemizde şuan 15 Temmuz hadisesinin oluşturduğu bir travma var. İnşallah bu aşılacak. 15 Temmuz hadisesinde FETÖ/PDY örgütleriyle ilişkisi olduğu vesvesesi ve dedikodusu yayılan insanların birçoğu yargıda onları uğraştıran bir süreç yaşıyor. Bu süreç öyle bir süreç ki hainlerle ilgili olmayanlar bile FETÖ mensubu diyerek karalanıyor. Kardeşim siz bırakın bu işi hukuk çözsün. MİT çözsün, emniyet çözsün. Kimin ne olduğunu emniyet birimleri zaten biliyor. İnsanların birbirleriyle olan hırsları, düşmanlıkları bu tarz dedikodularla birlikte hem yargıyı meşgul ediyor, hem de insanları zan altında bırakıyor. Aklımızı başımıza alalım, işimize gücümüze yönelelim. Adalet zaten işleyecek. Bu tür suçlara bulaşanlarla ilgili hukuk gereğini yapacaktır. Gereken cezayı alacakları bir sonuçla bu hukuki süreç sonuçlanacaktır.”

Bu haber toplam 5057 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim