• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Türkiye Pekin’den Londra’ya hızlı tren ulaşım koridoru için imzayı attı

Türkiye Pekin’den Londra’ya hızlı tren ulaşım koridoru için imzayı attı
Türkiye Pekin’den Londra’ya kadar kesintisiz hızlı tren ulaşım koridoru için imzayı attı.

Türkiye Pekin’den Londra’ya kadar kesintisiz hızlı tren ulaşım koridoru için imzayı attı. Bu amaçla varılan Aşkabat Bildirisi’ni imzalayan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan; Marmaray ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Demir İpek Yolu gibi uluslararası ulaştırma hedeflerinin önemli birer parçası olduğunu kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım koridoru oluşturmak için Türkmenistan Oto Taşımacılığı Bakanı Maksat Aydogduyev ve Azerbaycan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Arif Askerov ile Aşkabat Bildirisi’ni imzaladıklarını söyledi. Arslan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKMENİSTAN’LA ULAŞIMDA İŞBİRLİĞİ

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ilettiğini, iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde Türkmen ve Türk halkları arasındaki tarihi ve kültürel bağların büyük rol oynadığını vurguladığını ifade eden Arslan, görüşmede iki ülkenin coğrafi konumu itibarıyla ulaştırma alanındaki işbirliği alanlarının değerlendirdiğini belirtti. Arslan, “Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, iki ülke arasında ulaştırma sektöründeki verimli işbirliğinin küresel anlamda büyük önem arz ettiğini, doğu-batı ve kuzey-güney yönünde ulaştırma koridorlarının kurulması için bütün imkanlara sahip olduklarını söyledi” diye konuştu.

Berdimuhamedov’un kendisini ve devlet yetkililerini, 17 Eylül’de gerçekleştirilecek Aşkabat Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının açılış töreni ile Aşkabat’ta kasımda yapılacak “ulaştırma” konulu uluslararası konferansa davet ettiğini belirten Arslan, Berdimuhamedov’a Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine verdiği destekten dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.

Aşkabat bildirisi yürürlüğe girdi

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Üçlü Ulaştırma Bakanları 1. Toplantısı’nda Aşkabat Bildirisi’ni imzaladıklarını bildirdi. Bölgedeki ulaştırma koridorlarının işbirliği içinde geliştirilmesi ve Hazar geçişlerinin kolaylaştırılması yönünde mutabakata varıldığını anlatan Arslan, şöyle konuştu: “Marmaray ve üzerinde demiryolu hattı bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yapımı devam eden 3. Havalimanı, Bakü-Tiflis- Kars Demir İpek Yolu hattı planlanırken ulusal ulaşım planıyla birlikte uluslara rası ulaştırma hedefleriyle bütünleştirmeyi hedefledik.”

Bu haber toplam 5945 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim