• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Ankara Hızlı Tren Garı'nın açılış tarihi belli oldu

Ankara Hızlı Tren Garı'nın açılış tarihi belli oldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Garı’nda yap işlet devret modeliyle modern ve güzel bir terminal inşa edildiğini belirterek, “Terminalin açılış tarihini 29 Ekim olarak hedefliyoruz.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Garı’nda yap işlet devret modeliyle modern ve güzel bir terminal inşa edildiğini belirterek, “Terminalin açılış tarihini 29 Ekim olarak hedefliyoruz ki 29 Ekim’de, Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla açalım ve insanımızın hizmetine sunalım.” dedi.

Bakan Arslan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Iğdır’da, Valiliği ziyaret etti ve burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bölgenin batıyla arasındaki farkı kapatabilmesi için daha hızlı koşması gerektiğini dile getiren Arslan, Iğdır’da, 2002’den önce hayal dahi edilemeyen pek çok şeyin bugün gerçeğe dönüştüğünü vurguladı.

“Ankara Garı 29 Ekim’de açılacak”

Bakan Arslan, bir gazetecinin “Ankara Garı”na ilişkin sorusu üzerine Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin hayata geçmesiyle Ankara’nın üs haline geleceğini dile getirdi. Ankara-Sivas-Kars, Ankara-Yerköy-Kayseri, Ankara-Konya-Mersin-Adana, Ankara-İzmir, Ankara-İstanbul, Ankara-Antalya hatlarının tamamlanmasıyla Ankara’nın merkez haline geleceğini ifade eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onun için biz, insanlarımızın daha hızlı hizmet alabilmesi adına Ankara’da yap işlet devret modeliyle adeta havalimanı gibi çok modern, çok güzel bir terminal yapıyoruz. Terminalin açılış tarihini 29 Ekim olarak hedefliyoruz ki 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde, Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla açalım ve insanımızın hizmetine sunalım. Çünkü sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin her yerinden başkente gelecek vatandaşlarımızın yararlanacağı çok güzel bir terminal. Hedefimiz 29 Ekim’de o güzelim terminali açıp insanlarımızın hizmetine sunmaktır.”

Rize-Artvin Havalimanı

Arslan, daha önce projesi iptal edilerek revizyona gidilen, Rize-Artvin Havalimanı’nın yapımı için çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.

Rize-Artvin Havalimanı’nın, Ordu-Giresun’dan sonra deniz üzerine yapılacak 2. havalimanı olacağını bildiren Arslan, “Yaklaşık 1-1,5 aylık periyotta projenin revizyonunu bitireceğiz ve tekrar ihaleye çıkacağız. Dolayısıyla Rizeliler de Artvinliler de elbetteki o havalimanından yararlanacak, diğer insanlarımız da hiç merak etmesinler. Biz hiç bir işimizi yarım bırakmadık, Rize-Artvin Havalimanını bu sene içerisinde ihaleye çıkıp inşallah kazmayı vuracağız. İki ile üç yıl içerisinde ülkemiz, yine dünya çapında gurur duyacağı denizin üzerinde yapılan ikinci bir havalimanına sahip olmuş olacak.” diye konuştu.

Bakan Arslan’ın programına, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz da katıldı.

Bu haber toplam 23684 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim