• BIST 9530.47
  • Altın 2467.443
  • Dolar 32.4762
  • Euro 34.7602
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

ASELSAN'ın demiryolu teknolojileri Berlin'de sergilendi

ASELSAN'ın demiryolu teknolojileri Berlin'de sergilendi
ASELSAN'ın geliştirdiği milli demiryolu teknolojileri InnoTrans Berlin 2016 Fuarı'nda görücüye çıktı.

ASELSAN'ın, milli olarak geliştirilmesi stratejik öneme sahip Raylı Ulaşım Teknolojileri alanında kullanılacak cihaz ve sistemleri, InnoTrans Berlin 2016 Fuarı'nda yoğun ilgi gördü.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya'nın başkenti Berlin’de düzenlenen fuara katılan ASELSAN, çekiş sistemleri, tren kontrol ve yönetim sistemleri ve tesis güvenlik sistemlerini sergiledi.

ASELSAN’ın metro, tramvay, yüksek hızlı tren, bölgesel tren ve lokomotif gibi raylı ulaşım araçları kritik elektrik-elektronik bileşenleri, enerji depolama sistemleri ile demiryolu sinyalizasyon ve kontrol sistemleri, alanında ileri ve özgün teknolojiye sahip ürünlerin uluslararası pazarda ilk defa görücüye çıktığı InnoTrans Fuarı'nda yoğun ilgi gördü.

Askeri alanda kazandığı teknolojileri Türkiye’nin ihtiyacı olan diğer sektörler için de kullanan ASELSAN, Ankara metrosu için modernizasyon çalışmaları yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen proje kapsamında, üçlü metro seti üzerine ASELSAN tarafından geliştirilen sistemler entegre ediliyor. Araç gövdesi ve tekerlekleri dışında tamamen ASELSAN tarafından araçların kullanım ömrünün 20 yıl daha uzatılması planlanıyor.

Ayrıca ilk yerli tramvay aracı İpekböceği’nin çekiş sistemleri de ASELSAN tarafından yerlileştiriliyor. Bu sayede araçlardaki yerli katkı oranı yüzde 85’in üzerine çıkartılarak, milli ve yerli metro, bölgesel tren, yüksek hızlı tren ve lokomotifler için de kullanılacak kritik sistemlerde yurt dışına bağımlılığın sona ermesi hedefleniyor.

Bu haber toplam 5185 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim