• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

80 hızlı trene Bombardier talip oldu

80 hızlı trene Bombardier talip oldu
Raylı sistem üreticilerinden Bombardier firması Türkiye’nin alacağı 80 hızlı trene talip oldu. Türkiye Yönetim Direktörü Furio Rossi, “Hızlı tren ihalesini kazanırsak Ankara’ya 100 milyon dolarlık üretim tesisi kuracağız” dedi.

Sayılı hızlı tren ve uçak üreticilerinden Bombardier hızlı tren ihalesi için kolları sıvadı. TCDD’nin alacağı 80 hızlı trene talip olan şirket ihalenin kazanılması halinde Türkiye’ye yatırım yapacakalrını belirtti. Bombardier Transportation’ın Türkiye Yönetim Direktörü Furio Rossi, Almanya Berlin’de düzenlenen InnoTrans 2016 Ulaşım Teknolojileri Uluslararası Fuarı’nda tanıtımını yaptığı Talent 3 modelini de Tükiye’ye getireceklerini açıkladı.

SİNCAN’A YATIRIM

Türkiye’de 2023 yılına kadar raylı sistemler ve alt yapı için 45 milyar doları aşan bir yatırımın yapılacağını belirten Rossi, “Türkiye’de yüksek hızlı ve bölgesel trenler segmentinde son kalite standartlarında, en son teknoloji ürünleri sağlamak için kararlıyız. Yerli üretim yapan Bozankaya ile de iş ortaklığı yapıyor olmamız bunun en büyük göstergesi. Yaklaşan 80 adet Yüksek Hızlı Tren ihalesi için TCDD tarafından seçildiğimiz takdirde, Ankara’da yepyeni bir üretim tesisiyle birlikte Türkiye’ye yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Hali hazırda Ankara Sincan’da bulunan tesiste yatırımlarımıza başlamış bulunuyoruz” dedi.

Türkiye’ye çözüm sağlamaya hazırız

Türkiye’de raylı sistem alanında oldukça büyük bir potansiyel olduğunu belirten Furio Rossi “Yüksek hızlı trenin yanı sıra bölgesel tren gamımızın yeni ürünü olan Bombardier Talent 3 treninin fuarda lansmanını gerçekleştirdik. Bu trenin Türkiye için en ideal çözümlerden biri olduğuna inanıyoruz. Teknoloji transferi ve ürün geliştirilmesi sayesinde Türkiye için en ideal çözümleri sağlamaya hazırız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4469 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim