• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Kars Tren Garı inşaatı hızla devam ediyor

Kars Tren Garı inşaatı hızla devam ediyor
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimleriyle başlatılan Bakü Tiflis Kars Demiryolu projesi içinde yer alan Kars Gar inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimleriyle başlatılan Bakü Tiflis Kars Demiryolu projesi içinde yer alan Kars Gar inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor.

Buna ek olarak Bakan Ahmet Arslan’ın talimatıyla Kars saha düzenleme çalışması da başlatıldı. Çevre düzenlemesinde de mevcut park yeniden yapılandırma çalışması ile 65 bin parke taş döşenecek ve eski binaların tadilatı yapılacak.

29 Temmuz 2016 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılan Kars Gar Binasındaki çalışmalar hummalı şekilde sürüyor. Çalışmalar kapsamında; Bakü-Tiflis- Kars ile Gürcistan’a, Azerbaycan’a Orta Asya’ya kadar konvansiyonel olarak gidebilecek yeni bir hat yapılmasıyla daha da anlam kazanan bölge hak ettiği seviyeye ulaşacak. BTK demir yolu projesi ile birlikte alanda tarihi binalar kalmak üzere yeni ilave gar binaları daha modern yapılmış olacak. Bununla birlikte gar sahasında elleştirme alanında yani yükleme, boşaltma ve depolanma alanları da yine Kars’ta yapılacak olan Kars lojistik merkezine taşınacak. Dolaysıyla gar yükleme, boşaltma, eleşleme, depolama olmayacak. Bunlar lojistik merkezi içerisinde olacak. Kars Garı da yenilenmiş terminal binası ile daha modern bir hale gelecek.

TORAMAN’DAN BAKAN ARSLAN’A TEŞEKKÜR

Ulaştırma Memur Sen Kars Şube Başkanı Muharrem Toraman, “Sayın Ahmet Arslan’ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olmasıyla birlikte Kars Tren Garı’nda büyük bir heyecan ve sevinç yaşanmıştır. Doğu’nun Uygar Kenti Kars’ımızda modern bir Tren Garı’na duyulan ihtiyaç ise Sayın Bakanımızla birlikte artık hayal olmaktan öteye giderek gerçeğin ta kendisi olmuştur. Demiryolcu mesai arkadaşlarım ve sendikamız adına Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’a sonsuz teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Tren Garı’mızda halen hazırda devam eden çalışmalar göstermiştir ki Kars, demiryolu ağında bölgenin en cazip merkezlerinden birisi olacaktır. Çünkü; bunu Sayın bakanımız Ahmet Arslan, bakan olmadan önce de Tren Garı’nı ziyaretinde söylemiştir. O günden bu güne kadar gelinen zamanda Tren Garı’nda başlayan heyecanın bu çalışmalarla birlikte meyvesini veriyor olmasının da haklı gururunu yaşamaktayız. Tren Garı’ndaki lojmanların restore edilmesi, Gar binasının yenilenmesi, ek binaların yapılacak olması, çevre düzenlemesi gibi bir dizi çalışma aralıksız sürüyor. Bizler, doğup büyüdüğümüz bu topraklarda böylesine anlamlı hizmetleri gördükçe hem meslek aşkımızı yeniliyor hem de Karslı yöneticilerimiz ve siyasetçilerimize şükran borçlarımızı tarihe hot düşmek istiyoruz. Sayın Milletvekilimiz Selahattin Beyribey ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve ekibine de sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 3244 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim