• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Antalya - Kayseri Hızlı Tren Hattı için zemin etüt çalışmaları başladı

Antalya - Kayseri Hızlı Tren Hattı için zemin etüt çalışmaları başladı
Antalya’yı, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’ye bağlayan hızlı tren projesinde zemin Etüt ve fizibilite çalışmaları başladı.

Antalya – Kayseri hattının çalışmaları başladı. Kayseri Antalya Hızlı Tren Hattı İçin Zem Etüt alışmaları sürüyor. Türkiye’nin turizm merkezi Antalya ile tarım merkezi Aksaray’ı buluşturacak Antalya’yı Aksaray’a, Aksaray’ı Kapadokya bölgesine bağlayacak hızlı trende Aksaray bölgesi için zemin etüt çalışmaları devam ediyor.

Antalya’dan Manavgat, Seydişehir, Konya, Aksaray üzerinden Nevşehir (Kapadokya) Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu projesi tamamlandığında her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yük taşınacak.

Hızlı Tren Türkiye’nin turizm merkezi Antalya ile Kapadokya’yı buluşturacak

Antalya’yı Kapadokya bölgesine bağlayacak hızlı trende Seydişehir’den sonra şimdide Aksaray bölgesi için zemin etüt çalışmaları başladı.

Edinilen bilgiye göre Antalya’yı, Konya ve Nevşehir Kapadokya bölgesiyle Kayseri’ye ve dolayısıyla Ankara’ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak proje 2019’da tamamlanması planlanıyor.

Toplam 642 km’lik bir uzunluğa sahip tren yolunda güzergâhlar Kayseri-Nevşehir arası 41 kilometre, Nevşehir-Aksaray arası 110 kilometre, Aksaray-Konya arası 148 kilometre, Konya-Seydişehir arası 91 kilometre, Seydişehir-Manavgat arası 98 kilometre, Manavgat-Alanya arası 57 kilometre Manavgat-Antalya arası ise 97 kilometre olacak. Bu önemli proje tamamlandığında bölge için çok önemli olan yük taşımacılığı da gerçekleştirilecek.

Etüt çalışmaları Nevşehir’de de yapılacak.

Yani Artık Nevşehirli birisi pazar alışverişi için Kayseri’ye gidip gelebilecek. Hızlı trenin yapımıyla ilgili konuşan uzmanlar, Kayseri – Kapadokya arasının 10 dakikaya düşmesiyle, Kayseri’de avmlere gider gibi Kapadokya bölgesine gezmeye gider insanlar. Buda günübirlik Kapadokya ziyaretlerini getirir.

Kapadokya bölgesi için önemli bir adım olan hızlı tren ile Kapadokya’nın turist sayısında yüzde 20 artış olması bekleniyor. Hızlı tren hattının faaliyete geçmesiyle birlikte hem ulaşım ve ticarette hem de turizmde önemli ivme elde edilecek. Antalya’da Kapadokya Bölgesi’ne gelen turist sayısının hızlı trenle ilk etapta üç kat artacağı tahmin edilirken, istasyonların Nevşehir’in çeşitli yerlerinde yeralması şehrin konumunu zirvelere taşıyacak Hızlı Tren Güzergahı Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri demiryolu projesinin Nevşehir bölümünü kapsayan 65 km’lik projeye göre demiryolu Acıgöl ilçesinden Nevşehir il sınırına kadar girecek ve Avanos ilçesinden il sınırı dışına çıkacak.

Uzun süredir Nevşehir kamuoyunun merakla beklediği Nevdişehir’ de istasyon olacak mı sorusunu da kısmen cevap bulmuş durumda.

Projeyle Nevşehir geçiş bölgesinde Acıgöl ve Avanos’ta birer istasyon yapılacak. Çalışmalarda Nevşehir’den çıkan hızlı tren hattı Sulusaray’da 1’nci Viyadük bitiminde hat Avanos’a tüneller ile bağlanıp, alt geçitler ile Kayseri – Nevşehir otoyolunu takip ederek Kayseri’ye bağlanacak.

Bu istasyon da hızı 200 kilometreyi bulacak hızlı tren istasyonu olduğu gibi yük taşıma istasyonunu da bünyesinde barındıracak.

Bu büyük proje, Nevşehir’de ciddi anlamda Kapadokya turizmini ön plana çıkaracaktır. Bölge olarak şimdiden alt yapı çalışmalarına başlamalıyız, aksi takdirde hazırlıklarını tamamlayan bölgeler ciddi anlamda ilgi görecektir.

ANTALYA- NEVŞEHİR ARASI 3,5 SAAT

Etüt ve fizibilite çalışmalarının iki ay içerisnde tamamlanması bekleniyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Zaman Taş Üstüne Taş Koyma Zamanı” diyerek Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlayan bu proje 2023 hedefine hızla ilerleyen Türkiye´nin önünün açık olduğunu gösteriyor. 2019 yılında inşallah Antalya – Kayseri hızlı tren hattı Nevşehir’imizide içini kapsayarak, Nevşehir’in Kapadokya bütünlüğü içerisinde önemli bir turizm merkez olduğunu ülkemize gösterecek ve Nevşehir’ile Kapadokya’yı turizm amacıyla Antalya ya bağlanmasında öncü olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlayan bu Dev projeyi ilimiz Nevşehir’e ve Ülkemize kazandıran Nevşehir Milletvekili arkadaşlarıma, Başbakanımız Binali Yıldırım a ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan a teşekkür ediyoruz.

Bu haber toplam 7040 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim