• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

İZBAN A.Ş yeniden sendika ile masaya oturdu

İZBAN A.Ş yeniden sendika ile masaya oturdu
İzmir Banliyö Sistemi AŞ’den (İZBAN), 8 Kasım’dan bu yana devam eden greve ilişkin, “Bugün yeniden sendika ile tekrar masaya oturuldu ve sorunu 2. yıl üzerinden çözmek için yeni bir teklif sunuldu.

İzmir Banliyö Sistemi AŞ’den (İZBAN), 8 Kasım’dan bu yana devam eden greve ilişkin, “Bugün yeniden sendika ile tekrar masaya oturuldu ve sorunu 2. yıl üzerinden çözmek için yeni bir teklif sunuldu. Enflasyonun 7,64 olduğu dönemde, 1. yıl yüzde 15 ücret zammı ve 75 gün ikramiye, ikinci yıl 80 gün ikramiye ve oluşacak enflasyonun 1 puan üzerinde refah zammı içeren en son teklifimiz ne yazık ki bir kez daha kabul edilmedi, sendika grevin sürdürülmesi yönünde ısrarcı oldu.” açıklaması yapıldı.

İZBAN’dan yapılan yazılı açıklamada, Demiryol-İş Sendikası’nın 8 Kasım 2016 tarihinde aldığı grev kararının ardından yaşananları ve İzmir halkını yanıltma çabalarını dikkatle ve üzülerek takip ettikleri belirtilerek, İZBAN AŞ’nin çalışanlarını meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunlarından seçmeye özen gösteren, onlara en az 6 aylık eğitim verip meslek sahibi olmalarını sağlayan bir okul olduğu kaydedildi.

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortaklığıyla kurulan kurumun temel prensiplerinden birinin kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kurumumuz, Demiryol-İş Sendikası’nın Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini greve doğru sürükleyeceğini 8 Kasım’dan haftalar önce tespit etti. Alınacak her türlü önleme rağmen kente yaşanabilecek sorunu da göz önünde bulunduran kurumumuz, bu nedenle sendikaya kamunun zam oranları ve enflasyonun çok üzerinde teklifler verdi. Ancak sendika, tüm bu tekliflere rağmen uzlaşmadan uzak tavrını sürdürerek, İzmir halkının toplu ulaşımda yaşadığı sıkıntının devam etmesi yönünde adeta ısrarcı oldu. 8 Kasım’daki grevin ardından devam eden görüşmelerde, bugün yeniden sendika ile tekrar masaya oturuldu ve sorunu 2. yıl üzerinden çözmek için yeni bir teklif sunuldu.

Enflasyonun 7,64 olduğu dönemde, 1. yıl bunun 2 katı kadar (yüzde 15) ücret zammı ve 75 gün ikramiye, ikinci yıl 80 gün ikramiye ve oluşacak enflasyonun 1 puan üzerinde refah zammı içeren en son teklifimiz ne yazık ki bir kez daha kabul edilmedi, sendika grevin sürdürülmesi yönünde ısrarcı oldu.”

Açıklamada, sendikanın grev kararından önceki yüzde 16,53 olarak bilinen teklifini daha da arttırarak, “uzlaşmaz” tavırla her şeyi yeniden çıkmaza sürüklediği ve bir önceki kendi teklifini bile kabul etmez bir tavır aldığı ifade edilerek, “Şunun çok iyi bilinmesini isteriz ki, sendikanın bu tavrı, başta İzmir’e olmak üzere çalışma arkadaşımıza ve kurumumuza büyük zararlar vermektedir.” denildi.

İZBAN AŞ’nin teklifine göre 2010 yılında işe giren evli personelin aylık ücreti, pozisyonuna göre, net 2 bin 261 ile 2 bin 615 lira aralığında olacağı, ve herbirine ayrıca 411 lira yol ve yemek yardımında bulunulacağı kaydedildi.

Bu haber toplam 2460 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim