• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Samsun'da Lojistik Köy tren yolu bağlantı hattı yapılıyor

Samsun'da Lojistik Köy tren yolu bağlantı hattı yapılıyor
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın davetlisi olarak Samsun’a gelen TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Murtazaoğlu ve Bölge Müdürü Ahmet Şener Tekkeköy ilçesinde devam eden projeleri incelemelerde bulundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın davetlisi olarak Samsun’a gelen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Murtazaoğlu, Bölge Müdürü Ahmet Şener ve beraberindeki heyet, Tekkeköy ilçesin de kurulmakta olan Lojistik Köy tren yolu bağlantı hattının yapılması, Mert Irmağı üzerinde yapılacak olan tren köprüsü, projesi 2017’de tamamlanacak olan Samsun – Ankara hızlı tren hattı ve yeni Gar Binası’nın yerinin tespiti konularında incelemelerde bulundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt’un da eşlik ettiği ziyaretlerde bir dizi planlama çalışmaları da yapıldı.

Samsun’a gelerek yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceleyen TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve ekibine teşekkür eden Milletvekili Köktaş, “Genel Müdürümüz İsa Apaydın ile yaklaşık bir ay önce biraraya geldiğimizde, özellikle Tekkeköy ilçemizde kurulan Lojistik Köy tren yolu bağlantısı gündeme gelmişti. Burası Avrupa Birliği Projesi kapsamında olduğu için yolun bağlanabilmesi için bir kaç sıkıntı vardı. Bu yeri görmesi için kendisinden rica etmiştik. Genel Müdürümüz, Bölge Müdürümüz ve Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte bugün aramızdalar. 2003 yılından itibaren Devlet Demiryolları burada çalışan personelinden, genel müdürüne, Bakanı’na kadar Samsun’a gerçekten çok özverili ve fedakar çalışmalarda bulundular. Samsun önemli bir liman kenti, kuzeyi, güneye, doğuyu, batıya bağlayan önemli bir aks üzerinde olan bir şehir. Nasıl ki Türkiye coğrafyasında jeopolitik bir konumda olması sebebiyle önemi büyük ise Samsun’da Türkiye için bölgesinde önemli bir şehir.

Genel Müdürümüz ile yaptığımız istişareler sonucunda inşallah 2017 yılında Delice – Çorum, Çorum- Merzifon ve Merzifon – Samsun bölümlerinin de ihalesi tamamlanarak 2018’de başlayacağımız yatırımlarla bunu gerçekleştiririz. Bu yatırımlar yapıldığında, Samsun ulaşım ve alt yapı sorununu çözmüş bir duruma gelerek, 2023 yılında hedeflediğimiz ihracat rakamlarına ulaşmış olur. ”

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ise yaptığı konuşmada, “Samsun Limanı bağlantılı olmak üzere gerek Sivas istikametine, gerekse Mardin Mazıdağı projemiz ile buradan yüklenen yüklerin büyük bir kısmı o bölgelere de gidecek.

Diyarbakır üzerinden, Mazıdağı hattı bağlantısını yapılması, bu bölgeyi en önemli yük merkezinden bir haline getirecektir. Samsun’a kuzey- güney aksıyla birlikte bunun projelerine de başladık. Samsun – Merzifon – Çorum – Delice – Kırşehir – Aksaray – Ulukışla bağlantısın da da şuan da proje çalışmaları devam ediyor.

2017 yılı için de bu projelerimizin tamamını bitirip, 2018 yılında da yatırım programına alabilirsek, bu bölgeye 200 km hızla yolcu işletmeciliği, 100-120 km hızla yük taşımacılığı yapabilecek bir alt yapı önümüzdeki 5-10 yıl içinde kavuşturmuş olacağız.

Bunlar gerçekleştirildiği zaman Samsunumuzun önemi daha da artacak. Milletvekilimiz Fuat Köktaş’ta bu çalışmalarımıza çok destek veriyor. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl daha çok ve hızlı çalışarak Samsun’da demiryollarımızı daha iyi noktalara getireceğiz.” diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve beraberindeki heyet son olarak Tekkeköy – Samsun Garı arası tren yolculuğu yaparak güzergah üzerinde incelemelerde bulundu.

Bu haber toplam 3509 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim