• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda sona yaklaşıldı

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda sona yaklaşıldı
stanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın Her yerde metro, her yere metro sloganıyla yola çıktığı metro projelerinde önemli bir proje daha sona yaklaştı.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının tünel kazısının yüzde 80’i, istasyon kazısının yüzde 90’ı, istasyon betonarmesinin yüzde 50’si tamamlandı. Uzunluğu 17.5 kilometre olan, 2 viyadük, 15 istasyon ve 300 adet vagonu bulunan metro hattında, 70 bin yolcu taşınaması planlanıyor.Ayrıca hatta sürücüsüz metro sinyal sistemi kullanılacak.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattında tünel kazı çalışmalarının %80’i tamamlanmış durumda. Metro hattındaki kazıların 2016 yılı sonunda bitirilerek, elektromekanik çalışmalarının başlaması planlanıyor. Bu hatta entegre olacak Kabataş-Mecidiyeköy Metro hattı inşaatı da tüm hızıyla devam ediyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı devamında Halkalı Toplu Konutlar, Altınşehir üzerinden Bahçeşehir ve Esenyurt’a uzatılması için ihale çalışmaları da başlatıldı.

Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattının dört noktada mevcut raylı sistemlerle entegrasyon sağlanacak.Kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş’ta, Yenikapı-Hacıosman Metro hattı ile Mecidiyeköy’de, Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey’de, Topkapı-Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde entegrasyon sağlanacak.

Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattının istasyonları

Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane (viyadük üstü), Nurtepe, Alibeyköy (viyadük üstü), Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Giyimkent-Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.

Bu haber toplam 3125 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim