• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Bursa Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na tramvay geliyor

Bursa Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na tramvay geliyor
Bursa’nın en prestijli caddelerinden biri olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında gerçekleştireceği revizyonla ‘Şanzelize’ benzeri görüntüye kavuşacak.

Proje çalışmaları devam eden düzenlemenin tramvay hatlarından cephe uygulamalarına kent mobilyalarından bisiklet yoluna kadar modern şehircilik anlayışının tüm özelliklerini bünyesinde barındıracağını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılacak çalışmalar sonucunda FSM Bulvarı’nın sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin en önemli caddelerinden biri olacağını açıkladı.

Bursa  Büyükşehir Belediyesi’nin ‘FSM Bulvarı’nın çehresi değişiyor’ sloganıyla ele aldığı ve FSM Bulvarı’nın A’dan Z’ye tüm hatlarıyla yenilenerek ‘Şanzelize’ görüntüsüne kavuşmasını sağlayacak projenin lansmanı yapıldı. FSM Bulvarı’ndaki Çınar Pastanesi’nde gerçekleşen lansmana; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Büyükşehir bürokratları, bulvar esnafı, kent konseyi temsilcileri ve teknik elemanlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte FSM Bulvarı’nın ‘Şanzelize’ benzeri görüntüye kavuşacağını söyledi. Şu anda mevcut haliyle bile Bursa’nın çekim merkezlerinden biri olan caddenin revizyon çalışmaları sonucunda gerçek marka değerine ulaşacağını ve sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin önemli caddelerinden biri haline geleceğini kaydeden Başkan Altepe, bu konuda Cumhuriyet Caddesi’nde izlenen stratejiyi örnek gösterdi. Eski Cumhuriyet Caddesi’nin izbe görüntüsüyle görenlerin yüzünü ekşittiği, yapılan cadde düzenleme çalışmaları, döşenen dekoratif parke taşlar ve hizmete alınan nostaljik tramvay hatlarıyla aynı caddenin Bursa’nın en güzel fotoğraflarına mekan sahipliği yaptığını belirten Başkan Altepe, “Mesela benim de en beğendiğim Bursa fotoğraflarından ikisi, Cumhuriyet Caddesi’nin kış ve sonbahar fotoğraflarıdır. Burası da aynı şekilde olacak. Bina cephelerine dair düzenleme, tretuvarlar, sık parklanma sisteminin oluşturulması, yürüyüş ve bisiklet yolları, ortadan geçecek nostaljik tramvayla FSM Bulvarı çok farklı bir görüntüye kavuşacak. Belki de Bursa’nın en iyi fotoğrafları buradan çıkacak. Yapacağımız tüm bu çalışmalarda modern şehircilik anlayışına hitap eden malzeme ile doneler kullanacağız” dedi.

Lansmanda söz alan ve projenin teknik yapısı hakkında katılımcıları bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altun ise, FSM Bulvarı’nın ortadan geçecek tramvayla süsleneceğini söyledi. Tramvayın geçtiği yolun yeşil kalacağını belirten Altun, projenin kusursuzluğu için alanında uzman proje firmasıyla çalıştıklarını hatırlattı. Altun, “En büyük sıkıntılardan bir tanesi, müşterinin parklanma olayıydı. Bunu da en pratik şekilde planladık. Parklanma cep sayısını maksimum seviyeye nasıl taşırız, bunun çalışmasını yaptık. Kent mobilyalarından peyzaja yürüyüş yollarından bisiklet parkurlarına kadar, kaplama cinsinin kalitesine kadar profesyonel çözümler ürettik” diye konuştu.

Genel Sekreter Yardımcısı Altun, aksilik olmadığı takdirde inşaatın uygulama safhasının 2017 yılı içerisinde başlayacağını açıkladı. FSM esnafının görüşleri doğrultusunda oluşturulan proje için önümüzdeki yılın bütçesinden ödenek koyduklarını ve sözkonusu ödeneği Aralık ayı meclisinden geçirmeyi planladıklarını kaydeden Altun, “Ödenek meclisten geçince sıkıntı da kalmayacak. İmalatın ne zaman yapılacağı konusunda esnafla uzlaşıya gideceğiz. Bir aksilik olmazsa, 2017 yılı içerisinde imalata başlayacağız. Türkiye’nin hayal edeceği bir cadde hedefliyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 5338 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim