• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Akçaray sektörel fuarların gözdesi oldu

Akçaray sektörel fuarların gözdesi oldu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Akçaray tramvay projesinde bir yandan ray çalışmaları yapılırken,12 adet tramvay vagonunun da üretimi sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Akçaray tramvay projesinde bir yandan ray çalışmaları yapılırken,12 adet tramvay vagonunun da üretimi sürüyor. Bursa’da üretimi devam eden Akçaray’ın tramvay aracı sektörel fuarların da gözdesi oldu. Akçaray tramvay aracı Berlin’den sonra şimdi de Bursa’daki metal işleme teknolojileri fuarında görücüye çıktı.

300 KİŞİ KAPASİTELİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Akçaray Tramvay projesi, İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Sekapark arasındaki güzergah üzerinde birçok noktada eş zamanlı olarak devam ediyor. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yapıldığı projede ayrıca 32 metre uzunluğunda ve 300 kişi kapasiteli 12 adet tramvay aracının Bursa’daki fabrikada imalat ve üretim testleri devam ediyor.

ENGELLİ KOLTUĞU DA VAR

Dikkat çeken tasarımında 5 modülden oluşan tramvay aracı, birbirlerine artikülasyonlar ile birleştiriliyor. Araçlar toplam 50 oturan yolcu, 2 özürlü koltuğu olacak şekilde tasarlandı. Standartlara uygun olarak Çek Cumhuriyeti’nde yorulma testi ve Avusturya IFE kapı sisteminde tekli ve çiftli kapı mekanizmalarının testleri başarıyla gerçekleştirildi.

BURSA’DA SERGİLENİYOR

İlk olarak 20-23 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentindeki İnnoTrans 2016 fuarında görücüye çıkan Akçaray’ın ilk aracı yoğun ilgi görmüştü. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyet, fuarı ziyaret ederek, Akçaray’ın ilk aracında incelemelerde bulunmuştu. Akçaray, halen Bursa’da düzenlenen metal işleme teknolojileri fuarında sergileniyor. 

Bu haber toplam 27930 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim