• BIST 9524.59
  • Altın 2497.973
  • Dolar 32.5765
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

İstanbul-Sofya Ekspresi yola çıkıyor

İstanbul-Sofya Ekspresi yola çıkıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile İstanbul-Sofya Ekspresi, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacak." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada, 292 kilometre uzunluğundaki Kapıkule-İstanbul demiryolu hattındaki yenileme çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Halkalı-İstanbul arasındaki yolcu trenlerinin geçen yıl çalışmaya başladığını anımsatan Arslan, TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Bulgaristan/ Sofya-İstanbul /Halkalı arasında İstanbul-Sofya Ekspresi isimli yeni bir trenin, 20 Şubat itibarıyla seferlerine başlayacağını açıkladı.

Arslan, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki yolcu taşımacılığının İstanbul-Bükreş arasında her gün karşılıklı olarak işletilen Bosfor Ekspresi ile sağlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Trakya bölgesindeki yol yenileme çalışmaları nedeniyle 3 Haziran 2014 tarihinden itibaren İstanbul-Kapıkule arasında otobüs aktarması gerekiyordu. Artık bu aktarmaya gerek kalmadı. Kapıkule-İstanbul demiryolu hattındaki yol yenileme çalışmaları tamamlandı, yol pırıl pırıl oldu. Bulgar Demiryolları ve TCDD Taşımacılık arasında imzalanan anlaşma ile yeni bir trenin sefere konulması kararı alındı. İstanbul-Sofya Ekspresi, Sofya-Halkalı arasında karşılıklı her gün işleyecek ve tren dizisi TCDD Taşımacılık Şirketi'ne ait iki yataklı vagon, bir adet kuşetli vagon ve Bulgar Demiryollarına ait bir adet kuşetli vagon olmak üzere yüksek kalitede toplam dört vagondan oluşacak."

Belgrad ve Bükreş bağlantıları da sağlanacak

İstanbul-Sofya Ekspresi'ne yaz aylarında İstanbul-Belgrad ve İstanbul-Bükreş bağlantısını sağlamak üzere vagonlar bağlanacağı bilgisini veren Arslan, trenin Halkalı’dan saat 22.40’da, Sofya’dan ise 21.00’de hareket edeceğini, seyahat süresinin yaklaşık 9 saat 50 dakika olacağını ifade etti.

Bu haber toplam 3973 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim