• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Antalya'nın 3. etap raylı sistem projesi yakında başlayacak

Antalya'nın 3. etap raylı sistem projesi yakında başlayacak
Antalya’nın büyük bir kısmına hizmet vermesi beklenen 3. etap raylı sistem projesinde sona doğru varılıyor. Proje Ulaştırma Bakanlığı'na sunuldu.

Antalya’nın büyük bir kısmına hizmet vermesi beklenen 3. etap raylı sistem projesinde sona doğru varılıyor. Proje Ulaştırma Bakanlığı'na sunuldu.

​Çeşitli denetimlerden sonra onaylanması beklenen Raylı Sistemin 3. etap projesi Varsak’tan başlayarak Kepez Belediyesinden Sakarya Bulvarına ayrılacak. Otogar’da mevcut raylı sistemle birleşecek olan 3.etap hattı Dumlupınar Bulvarından devam ederek Tıp Fakültesi-Üniversite Girişi-Meltem-Eğitim Araştırma Hastanesine kadar giderek buradan sonra Müze’de Nostalji tramvay hattıyla birleştirilecek. Müze-Zerdalilik Raylı Sistem Hattı proje kapsamında yenilenerek çift hat yapılacak ve Varsak-Sakarya Bulvarı-Otogar-Üniversite-Meltem-Hastane-Müze-Işıklar şeklinde 23 km’lik yeni bir raylı sistem yapılmış olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Raylı Sistem 3’ncü Etabı ve Kruvaziyer Liman projelerine Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’nce gerekli izinler verildi. Projeler bir sonraki aşamada Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulu onayına sunuldu. Müracaat dilekçelerini Başkan Türel, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’a bizzat elden takdim etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya’ya kazandırmak istediği rüya projeler; Raylı Sistem 3’üncü etabı ve Kruvaziyer Liman projeleri için önemli bir viraj daha geçildi. Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü, projelere gerekli izinleri verdi. Bir sonraki aşamada iki proje Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunuldu. Türel, projelere gerekli izinleri veren Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Altyapı Genel Müdürlüğü’nün tüm çalışanlarına teşekkür etti.

RAYLI SİSTEM 3. ETABI

Varsak- Meltem arasında inşa edilecek 3’üncü etap raylı sistem hattı 17 kilometre olacak. Eski Varsak Belediyesi önünden başlayıp, Kepez Belediyesi, Sakarya Bulvarı- Otogar- Akdeniz Üniversitesi ve Meltem’e uzanacak hat Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin önüne ulaşacak ve nostaljik tramvay hattıyla buluşturulacak. 6 kilometrelik nostalji hattının da rehabilite edilmesiyle Varsak’tan Zerdalilik’e uzanan 3’üncü aşama hat tamamlanmış olacak. Diğer raylı sistem hatları ile Antalya’da tam bir ring oluşacak. Meydan-Kepez, Meydan-EXPO, Varsak-Meteoroloji- Meteoroji- Sampi Kavşağı olmak üzere Antalya bu dönem toplam 52.1 kilometrelik raylı sistem hattına ulaşmış olacak. Proje tamamlandığında Varsak’tan binen bir vatandaş üniversiteden, hastaneye, havaalanından mezbahaya istediği yere raylı sistemle ulaşabilecek.“Belediyenin müracaat memuruyum” diyen Türel, dilekçeleri Bakan Elvan’a dilekçeleri elden teslim etti.

RAYLI SİSTEMDE DÜNYA REKORU

Varsak-Meltem arasında olacak 3’üncü etap için Yüksek Planlama Kurulu müracaatını bizzat kendisinin Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a elden takdim ettiğini belirten Başkan Menderes Türel, şöyle konuştu: “Kendi evraklarımı kendim bizzat Ankara’da elden takip ederim. Hatta bazı bakanlarımızın kapısını çaldığımda Antalya Büyükşehir Belediyesi evrak memuru geldi efendim diye kendilerine espri yapar, kendim bizzat ellerimle evrakı takdim ederim. Aynı şeyi Cumartesi günü Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’a da söyledim. Lütfi Bey’in Antalya’ya Kalkınma Bakanı olması itibariyle önemli katkıları oluyor. Antalya milletvekilliği yaptı kısa bir dönem. O dönemde taahhütleri oldu ve o taahhütlerini hiçbir zaman unutmadığını hep söyledi. Dedi ki ben o dönemde ne söylediysem, Antalya’ya yine bunların hepsinin yine takipçisiyim. Ben de kendisine artı bir milletvekilimiz olarak teşekkür ettim destekleri için.”

3’ÜNCÜ ETAP GELİYOR

Kent merkezini 3. etap raylı sistem hattı ile buluşturacaklarını kaydeden Başkan Menderes Türel, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Varsak eski belediyesinden başlıyor, Kepez Belediyesi’nden sağa Sakarya Bulvarı’na dönüyor. Otogara kadar geldikten sonra bir viyadükle Tıp Fakültesi’ne dönüyor, Akdeniz Üniversitesi’nin önünden geçip, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde bitiyor. Aşağı yukarı 28 km’lik bir güzergahtan bahsediyoruz. Bununla da kalmıyor. Nostalji tramvayı hattını tamamen yenileyerek, Araştırma Hastanesi’ne kadar devam ettirip, bu sistemle buluşturuyoruz. Yepyeni bir araç parkıyla dünyadaki en çağdaş sistemle Antalya’yı kavuşturacağız. Böyle olunca Antalya’da ister Varsak’tan ister Kepezaltı Santral’dan bindiğinizde raylı sistemle havaalanına, Işıklar’a Araştırma Hastanesi’ne, Tıp Fakültesi’ne, Atatürk Devlet Hastanesi’ne Antalya’nın her yerine çok rahatlıkla ulaşabileceksiniz.”

Bu haber toplam 7050 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim