• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Eurasia Rail Fuarı, 11 bin 949 ziyaretçi ağırladı

Eurasia Rail Fuarı, 11 bin 949 ziyaretçi ağırladı
7. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail; 25 ülkeden 200 firma ve 11 bin 949 ziyaretçiyi ağırladı.

 

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail; 25 ülkeden 200 firma ve 11,949 ziyaretçiyi ağırladı. Yerli yabancı sektör profesyonellerinden büyük ilgi gören Eurasia Rail, sektöre yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratılmasına katkı sağladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Devlet Demiryolları’nın ev sahipliğinde gerçekleşen fuar, TOBB, KOSGEB ve Türkiye Ekonomi Bakanlığı tarafından da desteklendi.

“Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük 3 demiryolu fuarından biri” olan Eurasia Rail; 2-4 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde demiryolu sektörünü bir araya getirdi. Fuar ile eş zamanlı gerçekleşen konferanslarda, en son yenilik, gelişme ve teknolojiler ile sektör yatırımları gündeme getirildi.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey’in grup şirketleri arasında yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail; 2 - 4 Mart 2017 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde 21 bin m2’lik alanda gerçekleşti. Fuarın konferans programında sektördeki gelişme ve yenilikler ile yatırımlar da gündeme getirildi. Fuar; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Devlet Demiryolları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB, KOSGEB ve Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından da desteklendi.

“Demiryolu Açık Oturumu” büyük ilgi gördü

Fuarın ilk günü düzenlenen konferans kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal moderatörlüğünde; UIC Başkan Yardımcısı, TCDD Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsa Apaydın, UIC, Uluslararası Demiryolları Birliği Genel Müdürü Jean Pierre Loubinoux, Avrupa Demiryolu ve Altyapı Şirketleri Topluluğu (CER) Dr. Libor Lochman, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Erol Çıtak, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürü İbrahim Yiğit, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Veysi Kurt’un konuşmacı olduğu “Demiryolu Açık Oturumu” gerçekleşti. Büyük ilgi gören oturumda, demiryolu sektörüyle ilgili güncel gelişmeler paylaşıldı.

Fuarın ikinci ve üçüncü gününde ise akademisyenler, sektör STK yetkilileri, devlet kurumlarının ve uluslararası firmaların üst düzey yetkililerinin yer aldığı konferans programında; “Kent içi Raylı Sistem Sorunları”, “Yeni Demiryolu Mevzuatı”, “Demiryolu Çeken-Çekilen Araçlarındaki Gelişmeler”, “Demiryolu Güvenliği”, “Demiryollarında Özel Konular” başlıkları altında gerçekleşti. Düzenlenen panellerde ise; “Toplu Taşımanın Yerli Ekonomi Üzerindeki Etkisi” “Kentiçi Toplu Taşımada Kurumsallaşma”, “Otomasyon”, “Güvenlik”, “Enerji Tasarrufu”, “Yenilenebilir Enerji”, “Maliyet Azaltma”, “Yeni Üretim Teknikleri”, “Demiryolu Yol Emniyeti: Otomatik Hat Uyarı Sistemleri” ana başlıklarında etkinlikler gerçekleştirildi.

ITE Turkey Nakliye & Lojistik Grup Direktörü Moris Revah: “Profesyonel ziyaretçilerin sektörün önde gelen üretici firmalarıyla buluşmasını sağlayan, yenilikleri yakından takip etmelerine fırsat sunan Eurasia Rail, her sene olduğu gibi bu sene de demiryolu sektörü için oldukça verimli bir platform oldu. Bu yıl 7. kez düzenlendiğimiz Eurasia Rail fuarı, 25 ülkeden 200 katılımcıyı ve 11,949 ziyaretçiyi bir araya getirdi. Türk Demiryolu sektörünün hedefleri arasında; 7.500 km yüksek hızlı demiryolu ve 4.000 km konvansiyonel demiryolu olmak üzere 13.000 km demiryolu yapılarak, toplam 25.000 km demiryolu uzunluğuna ulaşılması planlar arasında yer alıyor. Ayrıca 4.400 km’lik hat yenilemesi yapılarak tüm hatların yenilenmesinin tamamlanması, demiryolu taşımacılık payının; yolcuda %10’a ve yükte %15’e çıkarılması ve demiryolu sektörünün serbestleşme sürecinin tamamlanması da hedefler arasında yer alıyor. Biz de Eurasia Rail fuarımız ile sektörün 10 yıl sonraki hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Eurasia Rail ile ilgili gelişmelerin ve yeni fuar projesinin müjdesini de veren Revah, sözlerine şu şekilde devam etti: “EurasiaRail fuarını 2019 yılından itibaren, iki senede bir, daha geniş sergileme alanına sahip olan İzmir’deki fuarizmir’degerçekleştireceğiz. Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda oluşturduğumuz yeni projemiz,“İstanbul Rail Tech” de 2018 yılında, demiryolu sektöründeki yeni teknolojileri odağında gerçekleşecek” dedi.

Fuarın açılışı; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, UIC Uluslararası Demiryolları Birliği Genel Müdürü Jean Pierre Loubinoux, UIC Başkan Yardımcısı, TCDD Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsa Apaydın, ITE Group Bölge Müdürü Vincent Brain, ITE Turkey Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Başer ve ITE Turkey Nakliye & Lojistik Grup Direktörü Moris Revah tarafından yapıldı.

rail1.jpgrail4.jpgrail5.jpgrail3.jpgrail6.jpgrail2.jpgrail7.jpgrail8.jpg

Bu haber toplam 5427 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim