• BIST 9753.94
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Bursa'ya hızlı tren ve metro geliyor

Bursa'ya hızlı tren ve metro geliyor
Bursa'ya hızlı tren ve metro müjdesi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ulaştırma Bakanımız ile görüştük, hızlı tren ile ilgili bütün ihaleler mayıs ayında bitecek. Bursa metro konusunda Ankara'dan istediği desteği alacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da metro ve hızlı tren yapılacağını açıkladı. Müezzinoğlu "Bursa'mızın şehir içi ulaşımında metro artık önemli. Metronun Bursa'mızın ulaşımında hak ettiği rahatlığı sağlaması için her türlü desteği Ankara verecek. Bursalılar medeni ve modern bir ulaşıma kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu şunları söyledi:

“Hep daha mükemmelinin peşinde koştuk. Bu anlamda Bursa hep yanımızda oldu, biz de hep beraber Bursa ile olduk. Bursa'nın her alanda gelişmesine, her alanda daha ileriye gitmesinin yanında olduk. Otobanın yeni bölümünü açtık. Bursa artık İstanbul'a bir saatlik mesafede oldu. Şehir hastanemiz hızla ilerliyor. Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin temelini attık. Bursa sağlık turizminde de hak ettiği yeri alacaktır. Bursa aynı zamanda termal turizmin merkezi olacaktır. Bursa AK Parti iktidarlarına teşekkür ediyor. Oy oranını yükselterek geliyor. 1 Kasım seçimlerinde Bursa yüzde 54'ün üzerinde oy oranıyla AK Parti'ye en güçlü desteği verdi. Referandumda da en güçlü desteği de verecektir”

"Bursa, modern bir ulaşıma kavuşacak"

Bursa'nın beklediği hızla trenin ihalesinin mayıs ayında biteceğini anlatan Müezzinoğlu, “Bursa'nın beklediği iki hizmet var. Geciken hızlı tren. İnşallah hızlı trenle ilgili bütün ihaleler mayıs ayına kadar bitiyor. Önümüzdeki süreçte Bursa'mızın hızlı trenle de buluşmasını hep beraber başaracağız. Bursa'mızın şehir içi ulaşımında metro artık önemli. Metronun Bursa'mızın ulaşımında hak ettiği rahatlığı sağlaması için her türlü desteği Ankara verecek. Bursalılar medeni ve modern bir ulaşıma kavuşacak. Türkiye daha da büyüyecek. Bundan rahatsız olanlar var. Recep Tayyip Erdoğan başbakan olduğunda, dünyaya, (Medeniyetler uzlaşmasını başarılım) dedi. Biz bu anlamda uzlaşıdan, barıştan yana adımlar atmamıza rağmen, ne yazık ki medeniyetler çatışmasından yana olan batı şimdi yine Türkiye'nin büyümesinden rahatsız oluyor. Onlar ne kadar rahatsız olursa olsun, biz birlik ve beraberlik içinde evet diyeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 4385 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim