• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Gaziantep’e metro geliyor

Gaziantep’e metro geliyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ile Karataş ve yapımı devam eden Şehir Hastanesi arasına metro hattı inşa edecek, Gaziantepliler trafik çilesinden kurtulacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ile yeni gelişen Karataş bölgesi arasında metro hattı kuracak. İstasyon Meydanı'ndan başlayıp trafik ve yolcu yoğunluğunun olduğu, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı-Doğumevi Kavşağı-Düztepe-Karataş ile Gar-GAÜN 15 Temmuz Yerleşmesi istikametinde gidecek olan 2 ayrı metro hattı projesinin onaylandığı açıklandı.

TRAMVAY YETMİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde mevcut tramvay hattına ek olarak metro çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Başkan Şahin, halen 2 hatta çalışan tramvayın ihtiyacı karşılayamadığını, vagonları çift yapmalarına rağmen yoğun bir talep olduğunu belirterek, "Artık metro yapmamız kaçınılmaz olmuştu" dedi.

İKİ HATTA 25,1 KM

Metro çalışmasının İstasyon Meydanı'ndan şehrin batısı ile güneyine gidecek iki hatta yapılacağını belirten Şahin, "Hattın biri Tren Garı'ndan başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Doğumevi Kavşağı, Tutluk, Akkent ve Şehir Hastanesi istikametinde olacak. İkinci hattımız da yine Tren Garı'ndan başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Valilik, Üniversite ve GAÜN 15 Temmuz Yerleşkesi'ne kadar devam edecek.

65 KM RAYLI SİSTEM

GAR-GAÜN 15 Temmuz Yerleşkesi metro hattının 14,7 kilometre, GAR-Şehir Hastanesi hattının ise 10,4 kilometre uzunluğunda olacağını kaydeden Başkan Fatma Şahin, OSB-GAR-Oduncular Sitesi arasında da mevcut demiryolu hattını revize ederek 23,7 kilometrelik bir hat yapılacağını, şehrin toplam raylı sistem hattının metro ile birlikte 65 kilometreye ulaşacağını bildirdi.

BAKANLIK UYGUN BULDU

Gaziantep'in yoğun göç alan ve sürekli gelişen bir şehir yapısına sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Fatma Şahin, "Belediyemiz tarafından 2015 yılında çalışmalarına başlanılan Gaziantep Ulaşım Ana Planı ve öncelikli olarak önerilen Gar-GAÜN 15 Temmuz Yerleşkesi Hafif Raylı Sistem Hattı ile Gar-Düztepe-Hastane Hafif Rayli Sistem Hattı, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından uygun bulundu" dedi.

GELECEĞE HAZIRLIK

İki hatta toplam 22 istasyon ile hizmet vereceklerini açıklayan Başkan Şahin, "Kentimizin yeni gelişen bölgelerine hizmet verecek metronun ihale çalışmalarına başladık. Hazırlıklarımızı en kısa zamanda tamamlayıp onay için bakanlığa göndereceğiz. Bu projede sadece günümüzü değil, bundan 20-30 yıl sonra oluşabilecek nüfus ve talep yoğunluğunu dikkate alarak çalıştık" diye konuştu.

Bu haber toplam 4502 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim