• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Sefaköy-Halkalı arası 'Havaray' projesinin ihalesi yapıldı

Sefaköy-Halkalı arası 'Havaray' projesinin ihalesi yapıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sefaköy’den Halkalı üzerinden devam eden 1 milyarın üzerinde maliyeti olacak olan Havaray’ın ihalesini yaptıklarını açıkladı.

AK Parti Büyükçekmece ilçe SKM Başkanlığının açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Sefaköy’den Halkalı üzerinden devam eden 1 milyarın üzerinde maliyeti olacak olan Havaray’ın ihalesini yaptık” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Büyükçekmece ilçe Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı açılış törenine katıldı. Açılış törenine Başkan Kadir Topbaş'ın yanı sıra SKM görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören sonrası Başkan Topbaş, SKM'yi gezerek, referandum kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Kurdele kesim töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Kadir Topbaş, SKM'lerde çalışmanın zorlu bir iş olduğunu ve çalışanların üzerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

"BÜYÜKÇEKMECE'YE BUGÜNE KADAR 1 MİLYAR 200 MİLYON YATIRIM YAPTIK"

AK Parti Büyükçekmece İlçe SKM Başkanlığı açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Gelişen Türkiye'yi dünyada yeni bir sürece birlikte sokmaktayız. Bize daha sonradan bağlanan Büyükçekmece'ye 1 milyar 200 milyon yatırım yaptık. Hala yatırımlara devam ediyoruz. Bize bir iş gelipte çözüm bulmayan bir iş yok. Şu sahillerden insanlar fosseptiklerin arasında 200 metrelik sahile uzatılmış alanlarda, onların çoğu deprem sonrası çökmüş ya da erimiş atıkların karaya vurmuş olduğu yerlerde bu insanlar denize girdiler. 22 kilometre tüneller yaparak bunları kuşaklama aldık ve sahile bir gram pis su gitmeyecek hale getirdi" dedi.

"1 MİLYARIN ÜZERİNDE MALİYETİ OLAN HAVARAY'IN İHALESİNİ YAPTIK"

Havaray projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Topbaş, "Bir metronun kilometresi 50 milyon dolara mal oluyor. Rakamları şöyle bir düşündüğünüz zaman 30-35 kilometre gibi, kilometrelerden bahsediyorum. Bizim bir Havaray projemiz var, Sefaköy'den Halkalı üzerinden 1 milyarın üzerinde bir iş ortaya çıkıyor, bunun ihalesini yaptık. Kazanan firma henüz daha netleşmedi, belirlenmedi. İhalesini yaptık, 1 milyar küsürden bahsediyorum. Bakın milyarları, trilyonları sıradan bir rakam gibi konuşuyoruz" diye konuştu.

 

Bu haber toplam 7940 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim