• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye’nin ilk özel havaray projesinin araçları raylara indirildi

Türkiye’nin ilk özel havaray projesinin araçları raylara indirildi
Vadi İstanbul projesi kapsamında planlanan Türkiye’nin ilk özel Havaray projesi kapsamında İsviçre’de üretilen iki adet monoray aracı raylara indirildi.

Vadi İstanbul projesi kapsamında planlanan Türkiye’nin ilk özel Havaray projesi kapsamında İsviçre’de üretilen iki adet monoray aracı raylara indirildi. Artaş -İnvest Adi Ortaklığı tarafından yapılan, Sarıyer’deki Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu Türk Telekom Arena Stadyumu güzergahı arasında viyadük üstünden giden Türkiye’de bir ilk olma niteliğini taşıyor..

Türkiye’de ilk defa raylı sistem alanında özel sektör teşebbüsüyle işletmeye alındıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek olan Vadi İstanbul Havaray projesinin 2 adet istasyonu bulunuyor ve sistem viyadük üstünde yaklaşık 750 metre uzunluğunda. Alt istasyondan çıkacak yolcular Vadi İstanbul AVM binasının 2. katından doğrudan giriş yapabiliyorlar. Mayıs ayında açılması planlanan AVM bölgedeki en büyüklerden birisi olacak.

TÜRKİYE’NİN İLK ÖZEL HAVARAY SİSTEMİ

Hattın üst İstasyonu olan Seyrantepe Monoray İstasyonu ise depo//bakım atölyesi ile birlikte inşa ediliyor. Kaba inşaatı tamamlanan istasyonun ince işleri ve elektrik işleri bitirildikten sonra sistem denemelerine Bartholet firması tarafından başlanılacak. Füniküler sistemin makine ve kontrol odaları bu istasyonda bulunuyor.

HAVARAY GÜZERGAHI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro işletme şirketi olan Metro İstanbul’un işlettiği M2 Yenikapı-Hacıosman hattı duraklarından Sanayi İstasyonuna, Arena Stadyumu tüneli ile entegre olacak. Stadyumdaki maçlara gelecek olan yolcuları ise özellikle hafta sonları Vadi İstanbul AVM ve dinlenme alanlarına taşınması planlanıyor.

Bu haber toplam 4797 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim