• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Bursa raylı sistemi yer altına alınacak

Bursa raylı sistemi yer altına alınacak
Nisan ayı meclis toplantısında Bursa’daki ulaşım sistemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım etabıyla raylı sistemi, sonraki yatırımlarda da caddeleri yer altına alarak trafiği rahatlatacaklarını açıklad

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da yaşanan trafik sıkıntısının ‘bir kısmı yer altından sürdürülecek’ alternatif ulaşım yatırımlarıyla giderileceğini söyledi. Trafik yatırımlarını ‘2010 yılında imzalanan sözleşme gereği’ Alman Dr. Brenner şirketinin yazdığı raporlar doğrultusunda yaptıklarını belirten Başkan Altepe, raylı sistemlerde yer altına ineceklerini, yine yer altından ana caddeler oluşturacaklarını ifade etti.

BURSARAY YILDIRIM ETABI

Yıldırım metrosuyla birlikte Bursa’nın ulaşımda yeni bir soluk yaşayacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Yıldırım’da parklanmayla ilgili çok büyük bir sıkıntı bulunuyor. İlçeye otoparklar da yapsanız çözüm olmuyor. Yetersiz yollarda parklanmanın önüne geçilemediği için bu bölgede metronun yer altından gitmesi kararlaştırıldı” dedi. Ulaşımın yer altına alınmasının BursaRay Yıldırım etabıyla resmen start alacağını söyleyen Başkan Altepe, daha sonra benzer yatırımların caddeler için de uygulanacağını ifade etti.

TRAFİĞE ÇÖZÜM RAYLI SİSTEM

Lastik tekerlekli sistemlerle trafik sıkıntısının giderilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Başkan Altepe, “Çözüm raylı sistemler ve toplu taşıma kültürünün yaygınlaşmasındadır. Şimdiden sonra raylı sistemlerin önemli bir kısmı yer altına alınacak. Bazı caddeler de bu uygulamaya dahil edilecek. Tüm hedefimiz şehre trafik anlamında bir an önce nefes aldırabilmek” diye konuştu.

Bu haber toplam 5019 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim