• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı 2018'de tamamlanacak

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı 2018'de tamamlanacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının 31 Aralık 2018 tarihinde tamamlanması için yoğun çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, İstanbul'un  ulaşım sorununa ilişkin yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, toplu ulaşım ve  trafik sistemlerinin kurulması, işletilmesi ve entegrasyonunun İstanbul  Büyükşehir Belediyesinin görevi kapsamında olmakla birlikte; Bakanlık tarafından  hizmete verilen veya verilecek olan projelerin İstanbul'un ulaşım sorununun  çözümüne önemli katkılar verdiğini anımsattı.

2-10 DAKİKA ARASI SEFER

 Avrasya Tüneli, Marmaray ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin  bilgi veren Arslan, 31 Aralık 2018 tarihinde tamamlanması için yoğun çalışmaların  devam ettiği Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz  Tüp Geçişi (Marmaray) Projesi'nin hizmete girmesi ile Gebze-Halkalı arasında 2-10  dakikada bir sefer yapılacağını bildirdi. Arslan, bir yönde saatte 75 bin yolcu  taşıma kapasitesine ulaşılacağına işaret etti.

Bakan Arslan, şöyle devam etti: "Yolculuk süreleri kısalacak, Mevcut Boğaz Köprülerinin yükü  hafifletilecek ayrıca iş ve kültür merkezlerine kolay, rahat ve çabuk ulaşım  sağlayarak kentin değişik noktaları birbirlerine yaklaştıracaktır. Mevcut durumda  Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arasında pik saatlerde 5 dakika, diğer saatlerde 7 ve 10  dakika sefer sıklığı ile işletilmektedir."  Bakanlar Kurulu kararınca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanlığı tarafından üstleniler raylı sistemler hayata geçirilerek trafik  sorununa çözümler üretildiğini belirten Arslan, İstanbul'dan geçen otoyollar  üzerinde bulunan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)  gişelerinin kaldırılarak, araçların yavaşlamadan geçebilecekleri Serbest Geçiş Sistemine (SGS) geçiş çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Arslan, bu  kapsamda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Mahmutbey gişelerinde dönüşümün  tamamlandığına, seyahat sürelerinde ciddi azalmalar olduğuna dikkati çekti. Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin de SGS dönüşümleri  sağlanarak gişe kaynaklı trafik sıkışıklıklarının önlenmesi için de çalışmalara  başlandığını kaydetti.

Bu haber toplam 6240 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim