• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Kocaeli tramvaya kavuştu

Kocaeli tramvaya kavuştu
Milli Savunma Bakanı Işık, Kocaeli'yi hafif raylı ulaşımla tanıştıran Akçaray'ın açılış seferini gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akçaray tramvay hattı hizmete açıldı.

Akçaray'ın, Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yanındaki kalkış noktasında başlayan açılış seferine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve öteki ilgililer katıldı.

Tramvay aracının önünde toplu fotoğraf çekiminin ardından kenti hafif raylı ulaşımla tanıştıran tramvay aracı ilk seferine çıktı.

Vatman koltuğuna Bakan Işık'ın oturduğu tramvay aracı, ilk seferinde kent merkezinden geçerek Seka Park'taki durma noktasına ulaştı.

Bakan Işık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Akçaray'ın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tramvayın, kentte ulaşımın daha da rahatlamasını, hayatın kolaylaşmasına vesile olmasını dileyen Işık, şehir içlerinde bu tip büyük projeler yapmanın zor olduğunu belirtti. 

"15 Temmuz'a kadar ücretsiz"

Bu tür projelerin meşakkatli olduğuna işaret eden Işık, inşa sürecinde gösterdikleri sabır ve anlayış için vatandaşlara ve projenin hayata geçmesinde emeği olan belediye başkanı Karaosmanoğlu ve çalışma arkadaşlarıyla işçi, mühendis, teknisyen ve teknikerlere teşekkür etti.

Milli Savunma Bakanı Işık, "Gerçekten zorlu bir proje, hele hele İzmit gibi çok tarihi bir şehirde, kendi iç ulaşımı zaten sıkıntılı olan bir şehirde böyle bir projenin hayata geçirilmesi çok zordu. Artık Akçaray hizmette ve 15 Temmuz'a kadar halkımıza ücretsiz hizmet vermeye devam edecek. Ondan sonra da normal seferlerine başlamış olacak. Bu noktada artık yeni ilaveler ve yeni hatlar oluşturmakla da ilgili çalışmalarımız sürecek." ifadelerini kullandı.

"En büyük sevincimiz yerli olması"

Başkan Karaosmanoğlu da Akçaray'ın Bakan Işık'ın kaptanlığını yaptığı ilk seferinin sorunsuz gerçekleştiğini söyledi.

Kocaeli gibi günlük yaşamın yoğun olduğu bir kentte zor bir projeyi hayata geçirdiklerine işaret eden Karaosmanoğlu, "Sabrından dolayı halkımıza ve esnafımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra bunun nimetini göreceğiz." diye konuştu.

Karaosmanoğlu, tramvayın yerli olmasının en büyük sevinçleri olduğunu vurgulayarak, "Yerli ve milli üretimi her fırsatta destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Bütün belediye başkanlarımızın da desteklemesi gerektiğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Akçaray tramvay hattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent ulaşımına ivme kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Akçaray, Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Seka Park arasındaki yaklaşık 14,8 kilometrelik güzergahta çift yönlü sefer yapacak. Güzergah boyunca 4'ü ortada ve 7'si yanda olmak üzere toplam 11 peron bulunuyor.

Bu haber toplam 4931 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim