• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

TCDD'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

TCDD'de toplu iş sözleşmesi imzalandı
TCDD ve Bağlı Ortaklıklarında toplam 12 bin 582 işçiyi kapsayan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi TCDD Genel Müdürlüğü Büyük Toplantı Salonunda yapılan törenle imzalandı.

TCDD ve Bağlı Ortaklıklarında toplam 12 bin 582 işçiyi kapsayan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi  TCDD Genel Müdürlüğü Büyük Toplantı Salonunda yapılan törenle imzalandı.

İmza törenine, Türk İş ve Demiryol İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Veysi Kurt ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek’in yanı sıra, Bağlı Ortaklıklar, Demiryol-İş ve TÜHİS yetkilileri katıldı.

“EN İYİ SÖZLEŞME”

Türk-İş ve Demiryol İş Sendikası Genel Başkanı Ergun Atalay ise konuşmasında toplu iş sözleşmesini değerlendirdi. Atalay, “içinde bulunduğum, bizzat çalıştığım 8 toplu iş sözleşmesinin içinde yapılmış en iyi sözleşmedir. Düşük ücretleri belli bir noktaya getirme açısında çok iyi bir sözleşme oldu. Demiryolu işçilerinin taleplerinin neredeyse tamamı kabul edildi.” dedi ve sözleşmenin tüm taraflara hayırlı olmasını diledi.

“YENİ SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ”

Törende konuşan TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek, 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi vesilesiyle bir araya gelindiğini ve yapılan yeni dönem toplu iş sözleşmesinin hem işçilere, hem genel müdürlüğe hem de milletimize hayırlı olmasını diledi.

Yeni dönem toplu iş sözleşmesinin hazırlamasında ve Taşımacılık AŞ’ye yansıtılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çiçek “13 bine yakın işçimiz toplu iş sözleşmesinden faydalanacak. Toplu iş sözleşmesinin uygulama sürecinde ortaya çıkabilecek sorunları geçmiş yıllarda olduğu gibi protokollerle ve düzenlemelerle çözebileceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

“UZLAŞI GELENEĞİ BOZULMADI”

Toplu İş Sözleşmesinin imza töreninde konuşan TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, her zaman olduğu gibi bu yıl da geleneğin bozulmadığını şu sözlerle ifade ederek: “25 Nisan’da burada ilk oturumunu gerçekleştirdiğimiz Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini iyi niyet çerçevesinde ve en kısa sürede sonuçlandırmanın sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz. Bundan dolayı tüm taraflara en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Önceki dönem sözleşmelerinden farklı olarak; 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesine, 1 Ocak 2017 tarihinde faaliyetine başlayan TCDD’nin bağlı ortaklığı TCDD Taşımacılık A.Ş ‘de dahil olacağını vurgulayan Apaydın, TCDD projelerinde emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti.

“ÖNEMLİ DEMİRYOLU PROJELERİ YÜRÜTMEKTEYİZ”

Apaydın: “Yüksek hızlı ve hızlı trenlerden lojistik merkezlere, yol yenilemelerinden çeken ve çekilen araçların modernizasyonuna kadar ülkemizin her tarafından önemli demiryolu projeleri yürütmekteyiz.” Ayrıca “Memleketimizi şantiyeye dönüştüren ve vatandaşlarımızın demiryoluna olan talebini artıran bu çalışmalarımızı işçi, memur her kademedeki çalışanımızın gayretleriyle yapıyoruz.” diye konuştu.

“SÖZLEŞMENİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”

27.Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin herkes için hayırlı olmasını dileyen TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Veysi Kurt konuşmasında şunları söyledi:” Devlet eliyle kurulan Şirketimiz, 1 Ocak 2017 tarihinden beri fiilen faaliyete geçti. Demiryolu altyapısı da diğer operatörlere bu vesile ile açılmış oldu. Dünden çok daha farklı olarak karşımızda ulusal ve uluslararası rakiplerimiz var. Dolayısı ile inşallah bundan böyle Şirketimizin faaliyetlerini,  hem işverenlerimizle hem sendikalarımızla hem yönetici arkadaşlarımızla ve dostlarımızla bu kanun çerçevesinde yürüteceğimize olan inancım tamdır. Sözleşmenin kapsadığı 13 bin demiryolu işçisinin 4533’ü Şirketimizde hizmet vermektedir. Bunların; 1731’i işçi makinist, 1844’ü atölye işçisi, 419’u tren teşkil işçisi ve 539 ‘u geçici işçidir.  Bu sözleşmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından taraflar 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladılar.

Bu haber toplam 6624 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim