• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Hızlı trenlerin bakımında 'Sıfır Hata' hedefi

Hızlı trenlerin bakımında 'Sıfır Hata' hedefi
Yüksek Hızlı Tren (YHT) setlerine bakım hizmeti veren TMS Firması, bakım yönetimi, filo yönetimi, bakım geliştirme ve bakım teminini kapsayan belge ile bakım hizmetlerinde sıfır hata hedefliyor.

Ankara- Eskişehir- İstanbul, Ankara-Konya, Konya- İstanbul hatlarında günde 20 bin yolcuya hizmet veren YHT setlerinin ve konvansiyonel hatlarda hizmet veren DMU, EMU ve lokomotiflerin,  güvenli bir şekilde hizmet vermesi için bakımlarının yapılması büyük önem taşıyor.

Ankara Etimesgut’ta kurulan YHT Bakım Merkezi’nde YHT setleri ile diğer araçlara bakım hizmeti veren TMS Firması,  bakım hizmetleri için “ ECM Uygunluk Belgesi’ni alarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Yüksek hızlı trenlerin bakım onarımını,  uluslararası standartlarda yapmak ve Avrupa’ya uyumunu sağlamak üzere 2016’da ERA (Avrupa Demiryolu Ajansı)’ya başvuran TMS,  bağımsız kuruluşların denetimleri sonucunda, ECM Uygunluk Belgesi almaya hak kazandı.

ECM sertifikasının geçerliliğinin devamı için her yıl düzenli olarak bağımsız kuruluşlarca denetlenecek olan TMS,  belirlenen kriterleri devamlı olarak sağladığını göstermek zorunda.

TCDD Taşımacılık A.Ş yetkililerinin de desteği ile dünya standartlarını yakalayan TMS, bakım yönetimi, filo yönetimi, bakım geliştirme ve bakım teminini kapsayan belge ile bakım hizmetlerinde sıfır hata hedefliyor.

Ülkemizde şu an Yüksek Hızlı Tren bakım onarımının ECM sertifikası sahip bir firma tarafından yapılması, özellikle yolcu güvenliğini doğrudan etkileyen bir unsur olarak büyük önem taşıyor.

Yüksek hızlı ve hızlı demiryolu hatlarının genişlemesiyle birlikte bakım hizmetlerinin daha da önem kazanması ve bu hizmetin uluslararası standartta yapılması,  yolcu ve yük taşımacılığının da dünya kalitesinde olmasında önemli bir faktör olarak görülüyor. 

Bu haber toplam 5721 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim