• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Ankara'da metro girişlerine üst düzey güvenlik önlemi

Ankara'da metro girişlerine üst düzey güvenlik önlemi
Ankara’daki metro, Ankaray ve teleferik istasyonlarındaki güvenlik uygulamalarında yeni bir dönem başlıyor. Daha önce metal el dedektörleriyle yapılan güvenlik aramaları artık metal kapı dedektörleri ve X-RAY cihazlarıyla gerçekleştirilecek.

Ankara’daki metro, Ankaray ve teleferik istasyonlarındaki güvenlik uygulamalarında yeni bir dönem başlıyor. Daha önce metal el dedektörleriyle yapılan güvenlik aramaları artık metal kapı dedektörleri ve X-RAY cihazlarıyla gerçekleştirilecek. Yeni sistemde ayrıca metal kapı dedektörlerinin üstüne yüz tanıma sistemine sahip kameralar konulacak, çantalı yolcuların çantaları da metro istasyonlarının girişlerinde bulunan X-RAY cihazıyla incelenecek. İlk cihazların Çayyolu Metrosu’nun Maden Tetkik Arama (MTA) İstasyonu’na yerleştirildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, örnek uygulamanın ardından yeni sistemin tüm istasyonlarda yer alacağını söyledi. Uygulamanın herhangi bir olumsuzluk nedeniyle yapılmadığını sadece önlem amaçlı olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek şöyle konuştu:

130 X-RAY 400 DEDEKTÖR

“Örnek uygulama MTA istasyonunda başlayacak. MTA’dan sonra toplamda 130 tane X-ray cihazı, 400 tane de metal kapı dedektörü metro, Ankaray ve teleferik istasyonlarına konulacak. MTA istasyonundaki örnek uygulamadan sonra Ankara’daki tüm metroların girişindeki güvenlik en üst seviyeye çıkmış olacak. Çantayla yolculuk yapan yolcuların çantaları cihaza konulacak. Metal kapı dedektörüyle de üst düzey arama yapılacak. X-ray cihazı ve metal kapı dedektörleri metroların girişinde olacak. Örneğin Kızılay’da Metro Çarşısı var. Alt geçit olarak da kullanılıyor.

VATANDAŞ GÜVENLİĞİ İÇİN

Buranın girişlerinde, yani merdivenlerden iner inmez güvenli bölgede arama yapılacak. Vatandaşın güvenliği için yapılan bir uygulama. İlk etapta belli bir yoğunluk oluşabilir, fakat bu yolcularımız için yapılan bir uygulama. Herhangi bir olumsuzluk nedeniyle bunu yapmıyoruz. Sadece önlem amaçlı güvenlik tedbirlerimizi artırıyoruz. Kapı dedektörlerinin üstünde yüz tanıma kamera sistemi de olacak. Yolcular daha güvenli bir şekilde istasyonları ve metroları kullanacak. Şu anda 54 istasyonda bin 500 tane güvenlik personelimiz görev yapıyor. 4 tane de bomba uzmanı K-9 köpeğimiz var. Yeni sistemle güvenlik en üst seviyede olacak.”

Bu haber toplam 7100 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim