• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

İzmir'de tramvay Çiğli'ye kadar uzuyor

İzmir'de tramvay Çiğli'ye kadar uzuyor
İzmir'in Çiğli ilçesinde ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak olan 11 kilometrelik tramvay hattı projesine bakanlıktan onay geldi. Proje iki etap halinde gerçekleşecek. 250 milyon liraya mal olması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talep üzerine tramvayın Çiğli yönüne uzatılması için kolları sıvamıştı. İzmir Valiliği’ne sunulan Çiğli Tramvay Hattı projesine onay geldi ve "Çevresel Etki Değerlendirme raporu gerekli değildir" kararı verildi. Böylece tramvayın Çiğli'ye uzatılmasında herhangi bir engel kalmadı.

14 istasyon olacak

Çiğli’de oturan vatandaşların ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak olan tramvay hattı, 14 istasyon olacak. İki etap halinde yapılacak olan tramvay hattının ilk etabının 2019, ikinci etabının ise 2021 yılında tamamlanması bekleniyor. 11 kilometrelik projenin 250 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu’ndan başlayacak olan tramvay, Atatürk Organize Sanayisi’ne uzayacak.  

Yaya ve bisiklet erişimi için üst geçit

Tramvayın ilk etabı Ataşehir-Çiğli İZBAN-Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi arası olacak. İkinci etap ise Ata Sanayi Sitesi, Katip Çelebi Üniversitesi üzerine Atatürk Organize Sanayi Sitesi’nden geçerek İstasyonaltı Mahallesi kavşağındaki hat ile birleşerek Ataşehir İstasyonu’nda son bulacak. Proje kapsamında Mavişehir ile Ataşehir arasındaki yaya ve bisiklet erişimi ile ilgili talepler üzerine, bu bölgede bir de üst geçit yapılacak. İzmir Çevreyolu üzerinden ve Atakent Kavşağı'nın batısından geçmesi planlanan tramvay hattı ile birlikte bisiklet ve yaya yolunun da yer aldığı bir üst geçit yapılacak.

Bu haber toplam 8883 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim