• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ahmet Arslan, banliyö tren hatları için tarih verdi

Ahmet Arslan, banliyö tren hatları için tarih verdi
Bakan Ahmet Arslan, İstanbul'daki banliyö tren hattı çalışmalarının 24 saat aralıksız sürdüğünü ifade ederek "2018 sonuna kalmadan sistemin tamamını bitireceğiz. Her iki yakayı da Halkalı’dan Gebze'ye birbiri ile entegre edeceğiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı düzenlendi.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki fuara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal: Ulaşım sistemleri bir araya geldiğinde önemli olur

Programda bir konuşma yapan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, ulaşımda entegrenin önemine değinerek, "Ulaşımda 2 önemli unsuru buluşturmak gerekiyor. Birincisi ulaşım adına teorik akademik çalışma yapan fikir insanları. 2'ncisi ise ulaşım adına özel sektörde faaliyet gösteren emek çeken temsilcileri, 3'üncüsü yerel yönetim adına bir şeyler yapanlar ve en önemlisi hükümet adına ulaşıma bir şeyler yapanlar. Bunlar bir araya gelip entegre olduğunda çok önemli şeyler ortaya çıkar. Tabi bunlar bir araya geldikten sonra 2'nci bir önemli konu daha var ulaşımda, ulaşım sektörlerinin bir araya gelmesi. Deniz ulaşımı hava ulaşımı, kara ulaşımı, demiryolu raylı sistem ulaşımı bunları hepsi entegre olduğunda bir araya gelir ise önemli hale gelir. Eğer bunu çözersek şehirlerde gerçekten önemli bir şey yapmış oluruz. Eğer biz sadece bu ulaşım akslarında ulaşım araçlarından birisini öne çıkarırsak diğerlerine entegre olamamış olması çok bir şey ifade etmez" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: 8 ayda günde 3 bin 700 araç trafiğe çıkmış

Limanlar ve deniz taşımacılığı durumuna değinen Bakan Arslan, "Limanlar konusunda çok ciddi mesafeler aldık. Yılda yaklaşık 200 milyon ton yük varken bugün yaklaşık 500 milyon ton yük olan bir ülkeye geldik" dedi.

1 yıl içerisinde trafiğe çıkan araç rakamlarını da veren Bakan Arslan, "Ülkemizde bu sene içerisinde 8 ayda 773 bin araç dışarı çıkmış günde ortalama 3 bin 700 araç anlamına geliyor. Bu kadar çok aracın trafiğe çıktığı bir ortamda elbette hem çözüm üretmek durumundayız hem de toplu taşımayı teşvik etmek durumdayız. Zamandan tasarruf, akaryakıttan tasarruf anlamında, karbondioksit salınımlarını azaltmak anlamında bunu teşvik etmek durumdayız. Nitekim İBB Başkanlığımızın yaptığı bu" şeklinde konuşu.

"2018 sonuna kalmadan sistemin tamamını bitireceğiz"

Kapatılan banliyö hatlarının açılış tarihini vererek, 24 saat aralıksız çalışıldığını belirten Bakan Arslan, "Banliyö sistemlerini metro standardına döndürülmesi Gebze'den Halkalı'ya kadar Marmaray kalitesinde ve Marmaray'ın araçları ile taşımacılık yapmak adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz. 2018 sonuna kalmadan sistemin tamamını bitireceğiz. Her iki yakayı da Halkalı'dan Gebze'ye birbiri ile entegre edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Bu haber toplam 9568 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim