• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

"Eminönü-Halkalı tren hattı trafiği rahatlatacak"

"Eminönü-Halkalı tren hattı trafiği rahatlatacak"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Eminönü'nden Halkalı'ya kadar inşaatı devam eden banliyö treninin hizmete açılması halinde ulaşım sorununa önemli katkı sunacağına inanıyorum." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımı devam ettirilen Eminönü-Halkalı Tren Hattı'nın hizmete açılmasının trafik sorununun çözümüne katkı sunacağını belirterek, "Bu hat çalışmaya başladığı zaman İETT'mizin o akslarda yeniden planlama yapması gerekiyor. Onların da çalışmalarını hızlı bir şekilde yapacağız." dedi.

Küçükçekmece Zeminaltı Otopark ve Meydan Düzenleme Projesi'ni denetleyen ve yetkililerden bilgi alan Uysal, burada yaptığı açıklamada, ilçe için önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Havaray yerine metro ve hafif raylı sistemi tercih edeceklerini ve kısa sürede bunun ihalesini gerçekleştireceklerini aktaran Uysal, Başakşehir ve civarında yağmur sularının Küçükçekmece'ye geldiğini ve zaman zaman su taşkınlarının yaşandığını belirterek, bunu engellemeye yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

İSKİ'nin, kanalizasyon şebekesi için ciddi çalışmalar yaptığını hatırlatan Uysal, "Ancak yer üstü suları yani dere taşkınlarıyla ilgili eksiklikler vardı. Onları konuştuk. Önümüzdeki 1-1,5 yıl içerisinde Çekmece bölgesinde yer üstü sularıyla ilgili problem kalmayacak. İSKİ'miz bu bölgede, çalışmaları yapacak. Büyükşehir Belediyesi olarak Küçükçekmece ilçemize yaptıklarımızın hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Mevlüt Uysal, Büyükşehir Belediyesi olarak Küçükçekmece'ye ilave bir bütçe ayırmadan, yapılan işleri daha iyi takip ederek ve belediyeyle daha sık bir araya gelerek ilçe halkına ekstra katkılar sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ulaşım sorunuyla ilgili Küçükçekmece'de yapımı devam eden işler ve yapılması planlanan projeler olduğunu dile getiren Uysal, tüm sorunları Belediye Başkanı ve bürokratlarla konuştuklarının altını çizdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Eminönü'nden Halkalı'ya kadar inşaatı devam eden banliyö tren hattının hizmete açılması halinde ulaşım sorununa önemli katkı sunacağına inandığını aktaran Uysal, "Bu konuda görüşmelerimizi yapıyoruz. Bu hat çalışmaya başladığı zaman İETT'mizin o akslarda yeniden planlama yapması gerekiyor. Onların da çalışmalarını hızlı bir şekilde yapacağız." ifadelerini kullandı.

Üsküdar Meydanı Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "Yağmur yağdığında deniz ile kara birleşiyor görüntüsü oluşan Üsküdar Meydanı'ndaki çalışmalar ne aşamada?" sorusu üzerine Uysal, İSKİ'nin bu konuda çalışmaları bulunduğunu söyledi. 

Suları yer altına taşıyacak kanalların yapıldığını anlatan Uysal, "Ama arkadan gelen yağmur suları o kanala inemediği için yağmur suları komple meydanı kaplıyordu. Şimdi İSKİ arkadan tünelle o havzanın başına kadar ulaşacak, oradan da direkt Harem tarafına o şeyi çekiyor. Dolayısıyla o yağmur sularını artık meydanda o eski görüntü olmadan temizlemiş olacağız. İSKİ'miz istediğimiz çalışmalarını devam ettiriyor meydanın bitmesiyle beraber bu çalışmaların da bitmesini temenni ediyoruz." diye konuştu. 

Üsküdar Meydan çalışmaları nedeniyle denize çakılan kazıkların Mimar Sinan'ın eseri Kuşkonmaz (Şemsi Paşa) Camisi'ne zarar verdiği tartışmalarının hatırlatılması üzerine Uysal, şunları kaydetti:

"O proje çok eleştirildi. Büyükşehir ekiplerimiz uzmanlarla çalıştı. Tarihi dokuya zarar vermeden çalışmalarını devam ettiğini söylediler. Ama nihayetinde vatandaşlarımız yapılan bu çalışmalardan tedirginse bu tedirginliği rahatlatmak zorundayız. Onun için oraya kazıklar çakmadan, kazak hasarları oluşmadan, vatandaş hasar oluştu diyorsa, o kazıkla uğraşmadan üzerine dubalarla geçilerek tarihi dokuya ve yapılara zarar vermeden, o aksı tamamlayacağız. Çünkü meydanda çok ciddi daralma söz konusu. Günlük 250 bin kişilik bir yolcu kapasitesi hesaplanıyor. Bir ay içerisinde metroyu açmayı planlıyoruz. Geçmişte 50 bin nüfusa göre planlanmış bir meydan. Eğer o duba geçişini sağlayamazsak bu sefer o 250 bin insan nereden gelip nereye geçecek?"

Üsküdar Meydanı'ndan Harem Otogarı'na kadar sahil düzenlemesinin komple yapıldığının altını çizen Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dolayısıyla bu kadar uzun sahil düzenleme aksı varken, bizim Kuşkonmaz Camisi'nin önünde bir seyir terası yapmaya hiçbir ihtiyaç yok. Ama metro açıldıktan sonra oluşacak insan sirkülasyonunu sığdırabilmek için muhakkak genişlemeye ihtiyaç var. Dolayısıyla olay odur. Değilse caminin önüne bir seyir terası yapalım da insanlar denizi izlesin değil."

Açıklamaların ardından Uysal, şantiye inşasındaki beton enjeksiyon makinesini kullandı. Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi İkinci Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ile fotoğraf çektirdikten sonra ayrıldı.

Bu haber toplam 10558 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim