• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Kocaeli Sekapark-Plajyolu Tramvay Hattı'nın ihalesi yapıldı

Kocaeli Sekapark-Plajyolu Tramvay Hattı'nın ihalesi yapıldı
Seka Devlet Hastanesi’nden başlayıp Plajyolu’na kadar uzanacak olan 2.2 kilometrelik Akçaray Tramvay hattının İzmit Okullar Bölgesinin çarşıyla ulaşımının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 Ağustos ayında vatandaşların hizmetine sunulan Akçaray tramvay hattını uzatıyor. Seka Devlet Hastanesi’nden başlayıp Plajyolu’na kadar uzanacak olan 2.2 kilometrelik Akçaray Tramvay hattının İzmit Okullar Bölgesinin çarşıyla ulaşımının kolaylaştırılması hedefleniyor. Böylelikle okullar bölgesinde eğitim gören öğrencilerin çarşıyla olan ulaşımı hızlanacak. Büyükşehir Belediyesi projenin gerçekleştirilmesi için ihale düzenledi. Sat 11.00’de yapılan oturuma üç firma teklif verdi. En düşük teklifi 21 milyon 271 bin TL ile verirken en yüksek teklif 34 milyon 859 bin TL geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Okullar bölgesinde öğrenim gören öğrencilerin çarşıyla ulaşımının daha hızlı olması amacıyla Akçaray Tramvay hattını uzatıyor. Büyükşehir Belediyesi 2.2 km’lik proje kapsamında gerçekleştirilen ihale sonucunda, ihaleyi kazanan firmadan işin iki kısımda yapılacağını belirtecek. Bin 600 metre Seka Devlet Hastanesi – Okullar Bölgesinden oluşan birinci kısım, 300 günde yapılarak özellikle öğrenim gören öğrencilerin hizmetine sunulacak. Projenin devamındaki 600 metrelik ikinci kısım 240 günde tamamlanacak. Projenin tamamı 540 günde bitirilecek. Böylelikle Büyükşehir Belediye okullar bölgesinde öğrenim gören öğrencilerin, projenin tamamının bitmesini beklememesi amacıyla projeyi iki kısımdan oluşturuyor.

Günlük kullanım rekorlarıyla Kocaeli halkının beğenisini kazanan Akçaray Tramvay hattına 4 yeni istasyon yapılacak. 2.2 km uzunluğundaki hatta ki istasyonlar Seka Devlet Hastanesi, Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde bulunacak. Gidiş-dönüş 15 km’lik mevcut tramvay hattına 5 km’lik tramvay hattının eklenmesiyle Kocaeli’ndeki tramvay hattı uzunluğu 20 km’ye çıkartılmış olacak. İleri tarihlerde hattın Kuruçeşme’ye ve daha ileriye götürülmesi planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi mevcut tramvay hattında çalışan 12 araçların yanı sıra yeni Tramvay hattı projesi için 6 yeni tramvay aracı alınacak. İlgili bakanlığın genelgesi gereği alınan tramvay araçlarının en az yüzde 51’i yerli üretimle üretilen araçlardan oluşuyor olacak. Büyükşehir Belediyesi böylelikle elinde bulunan 12 tramvay araca ilave olarak 6 yeni tramvay aracı eklenmesiyle bu sayı 18’e yükselecek.

Bu haber toplam 9676 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim