• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Türk Loydu, demiryolu araçlarını da denetleyecek

Türk Loydu, demiryolu araçlarını da denetleyecek
Türk Loydu, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından demiryolu araçları için ulusal yeterliliklerin değerlendirilmesini yapmak üzere ‘Atanmış Kuruluş’, COTIF kapsamında ‘Değerlendirme Kuruluşu’ olarak yetkilendirildi.

655 Sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 8 inci maddesi, 5408 sayılı Kanunla tescil edilen Demiryolu ile Uluslararası Taşımalara İlişkin Sözleşme (COTIF) ve Demiryolu Araçları Tescil ve Sicil Yönetmeliği’ne dayanılarak hazırlanan yetkilendirme protokolü Türk Loydu ile DDGM yetkililerinin katılımıyla karşılıklı imza altına alındı.

İmzalanan protokol ile Türk Loydu’na demiryolu araçlarının ulusal yeterliliklere göre değerlendirilmesi, raporlanması ve belgelendirilmesi işlemlerini yapmak üzere ‘Atanmış Kuruluş’ (Designated Body, De-Bo) yetkisi verildi. Ayrıca Türk Loydu, yine demiryolu araçları için Ülkemizin de üyesi olduğu Uluslararası Demiryolu Taşımalarına İlişkin Hükümetlerarası Örgüt’ün (OTIF) hazırladığı teknik şartnamelere (Uniform Technical Prescriptions) göre uygunluk değerlendirmesi yapmak üzere ‘Değerlendirme Kuruluşu’ (Assessing Entity) olarak yetkilendirildi.
Protokolün imzalandığı toplantıya DDGM Genel Müdürü Sn. İbrahim Yiğit, Emniyet ve Yetkilendirme Dairesi Başkanı Sn. İlksen Tavşanoğlu ve Emniyet Şube Müdürü Sn. Saim Kemal Erol’un ev sahipliğinde, Türk Loydu adına ise Genel Müdür Alper Eralp, Endüstri ve Belgelendirme Sektörü Direktörü Ayfer Adıgüzel, Enerji ve Ulaşım Bölüm Müdürü Hasan Müftüoğlu ve Demiryolu Projeleri Yöneticisi Özcan Aslan katıldı.

İmza töreninden sonra bir değerlendirme yapan Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Alper Eralp; Türk Loydu’nun uluslararası arenada, uzun vadeli çalışmalarının kesintisiz olarak devam ettiğini, demiryolu hizmetleri, nükleer enerji ve yenilenebilir enerji gibi yeni alanları da hizmet yelpazelerine  eklediklerini ifade ederken, 2018 yılında Türk Loydu’nun verdiği hizmetleri ile sınırlarını daha da genişleteceğini belirtti.

Bu haber toplam 12381 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim