• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Deniz taşımacıları 65 yaş üstü yolcular için devletten destek bekliyorlar

Deniz taşımacıları 65 yaş üstü yolcular için devletten destek bekliyorlar
İMEAK DTO ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Sina Şen, deniz taşımacılığında 65 yaş üzeri kişilerin ücretsiz seyehat edebilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Mavi Marmara'nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sina Şen, deniz taşımacılığında 65 yaş üzeri kişilerin ücretsiz seyahat edebilmesi için yapılan çalışmalardan ve ÖTV’siz yakıt defterlerine konan blokeler nedeni ile yaşanan sıkıntılardan söz etti.

Deniz Taşımaclığında 65 yaş üzeri yolcuların ücresiz seyahat edebilmeleri için yaptıkları çalışmalardan bahseden Sina Şen “Faruk Okuyucu Bey’in talimatlari ile  komitemiz ile alakalı olarak 65 yaş üzeri  taşımacılık 2014 yılının mart ayından itibaren denizde ve karada devam ediyor. Aile Bakanlığı Genel Müdürlüğü'nden İshak Bey’e İstanbul’da sistemin nasıl işlediğini ve denizcilikte nasıl olması gerektiğini anlattık. Kendisi denizcilikte bunu düşünmediklerini belirtti. Daha sonra müsteşarlık ve bakanlık yetkilileri ile görüştüklerini ve sistemin sil baştan yenilendiğini denizciliğinde bunun içine katılacağını salı günü engelli ulaşımı ile ilgili toplantıda da  kürsüden kendi ifadesi ile denizciliğin buna ilave edildiğini  ve imza aşamasında olduğunu Sayıştay’a giderek bu ay sonunda da 07.07.2015 tarihinde çıkan torba yasa ile çıkan kanun hükmü ile de ay sonuna kadar ödemelerin hak sahiplerine yapılacağını ifade ettiler. 

Bu gerçekten odamızın büyük bir girişimcilik göstererek  hedefine ulaştığı bir icraat oldu. Bu konuda emeği geçen herkese komitemiz adına teşekkürü bir borç bilirim” dedi. 

İstanbul’da yolcu  taşımacılığı yapan motorların pis su tanklarını ile ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yaptığı denetimlerde sorunlar çıktığını belirten Sina Şen “İstanbul Liman Başkanlığı sınırları içinde tarifeli yolcu seferleri yapan motorlarımızda sahil güvenlik komutanlığının yaptığı denetimlerde pis su tankları ile ilgili sorunlar çıkmaya başladı. Bunlar ile ilgili tutanaklar  Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor. Bunun ile ilgili komite olarak Büyükşehir Belediyesi ile toplantılarımızı gerçekleştirdik. Özel taşımacılık kooperatiflerinin de katılımları ile kararlarımızı aldık.  Bunda da maalesef ki şöyle bir hesap yapılıyor. Bakılıyor teknenizin kapasitesi 300 kişi şu kadar su atması lazım bir kişinin ancak seferde kaç kişinin olduğu kimse tarafından araştırılmıyor, sorulmuyor. Neticesinde bu kadar atık verilmesi lazım ama verilmemiş diye sıkıntılar yaşanıyor. “ şeklinde konuştu. 

ÖTV’siz yakıt defterlerine çok kolay bloke konduğunu ve bunun gemiciler açısından büyük sıkıntılara yol açtığının altını çizen Sina Şen “Bizler biliyorsunuz ÖTV’siz yakıt kullanıyoruz. Bunları jurallere işleyerek sarfiyatlarımızda gösteriyoruz. Burada çok yoğun seferlerden ötürü arkadaşlarımız yazamadığı taktirde  sahil güvenliğin yaptığı denetimlerde gemilerimizde usülsüzlükler tespit ediliyor bu kayıt eksikliğinden kaynaklanıyor. Liman Başkanlığı’na bildiriliyor bunlar. Liman Başkanlığımız da vergi dairesine bildiriyor ve bu arada liman defterlerimize bloke konuyor. Vergi daireleri kendi insiyatifleri doğrultusunda bunlar da yönetmeliğe tabi tutuldukları için bunları 2 günde de halledenler var bizimki gibi 3 ay 10 günde halledenler de var. Bu durum çalışan esnaf açısından ciddi bir mağduriyet yaratıyor. Bu blokeler olduğu taktirde ÖTV’siz yakıt alamıyorsunuz. 18 kalem ücretli taşımacılığın yapıldığı bu şehirde ÖTV’siz yakıt kullanamayan bu arkadaşların bu işin altından kalkamaları mümkün olmuyor. En ufak bir şeyde ÖTV defterine bloke konması artık yasaklanması gerekiyor.” dedi.

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 1610 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim