• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

GYİB, ‘4. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’ ödülleri sahibini buluyor

GYİB, ‘4. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’ ödülleri sahibini buluyor
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği – Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’nın sonuçları 23 Ekim Cuma saat 19.00’da düzenlenecek törenle açıklanacak.

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Gemi Mühendisleri Odası (GMO) ve Türk Loydu işbirliği, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğü ile gemi ve yat sektörünün gelişimine katkıda bulunmak ve tasarımın sektör için önemini vurgulamak amacıyla, 2012 yılından beri düzenlenen Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği – Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’nın sonuçları 23 Ekim Cuma günü Crowne Plaza’da saat 19.00’da  düzenlenecek törenle  açıklanacak.

Türkiye’de gemi ve yat sektörünü başarılı tasarımlarla desteklemek ve sektöre parlak, genç tasarımcı gençleri kazandırmak amacıyla  bu yıl 4.sü düzenlenen yarışmada dereceye girenlere 23 Ekim 2015 tarihinde Pendik Crowne Plaza Otel'de düzenlenen törenle verilecek. 

Bu yıl 4. kez düzenlenen yarışmanın asıl amacı, Türkiye’deki başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturma, gemi ve yat sektörünü çok iyi tasarımlarla beslemek, sektörle ilgili eğitim gören öğrencilerin tasarım yönlerinin gelişmesini ve tasarıma bakışlarını geliştirmeyi sağlamak, ihraç edilebilir nitelikteki ürünlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak, gemi ve yat ihracatında rekabet sağlayıcı çözümler üretmek, sektörün rekabet gücünü artırmak, sektörün gelişimine katkıda bulunmak, çevreyi daha fazla korumak, ulaşımda ve taşımacılıkta harcanan enerji miktarında tasarruf sağlamak, işlevselliği ön plana çıkarmak ve geleceğin gemi pazarında söz sahibi olabilecek ürünlerin geliştirilmesine öncü olmak..

Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki üniversitelerin Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi ve Yat Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Mimarlık ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrenci gruplarına açık olarak gerçekleştirildi. 

Bu yıl Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği – Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’nın tasarım konusu  azami 12 yolcu taşıyabilen CE gezinti tekleri yönetmeliğine uygun, azami 24 metre uzunluğunda kıyı seferi yapacak deniz taksi olarak belirlenmişti. 

4. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması Ödülleri:

Birincilik Ödülü: 40.000 TL
İkincilik Ödülü: 20.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 10.000 TL

Bu ödüllerin dışında yarışmada derece alan projelerin listesi, TC Ekonomi Bakanlığı ve TİM Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2015 yılı Aralık ayında gerçekleştirilecek olan 4. Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri içindeki “Tasarım Yarışmaları Sergisi” çerçevesinde düzenlenen “Yılın En İnovatif Tasarımı” sergi ve yarışmasına gönderilecek, sergide yer alacak ve yarışmada dereceye giren proje sahiplerinin, sözü geçen etkinliğin prosedürü içerisinde yer alması nedeniyle bizzat sergide bulunmaları sağlanacak.

tasarim.jpg

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 2931 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim