• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

TCG Sokollu Mehmet Paşa seferden döndü

TCG Sokollu Mehmet Paşa seferden döndü
Komuta Kontrol ve Sancak Gemisi görevini icra etmek üzere 15 Ağustos’ta seyre çıkan TCG Sokollu Mehmet Paşa Gemisi, Tuzla’daki Deniz Harp Okulu’na döndü.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın sorumluluğunda, Deniz Kurmay Albay Ramazan Kesgin’in komutasında 30 Haziran 2015-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında icra edilen NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 görevi kapsamında seyre çıkan TCG Sokollu Mehmet Paşa gemisi, İstanbul’da törenle karşılandı. Askeri bando eşliğinde limana yanaşan gemi personelinin aileleri için açtığı “Çok özledik kalbimizdesiniz” yazılı pankart dikkati çekti. 

Tuzla’daki Deniz Harp Okulu’nda düzenlenen törende, Gemi Komutanı Kurmay Albay Murat Erdoğan, Eğitim Komodoru Kurmay Albay Ayhan Gedik’e, geminin seyir raporu hakkında bilgi verdi. Ardından Kurmay Albay Gedik de Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Adnan Özbal’a seyir raporunu aktardı.

Koramiral Özbal, törende yaptığı konuşmada, NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2’nin komuta gemisi görevini Deniz Kuvvetleri Komutanı adına yürüten TCG Sokullu Mehmet Paşa’nın görevini başarıyla tamamlayarak yurda dönüşünde personeli karşılamaktan memnun olduğunu dile getirdi. 

TCG Sokullu Mehmet Paşa’nın 15 Ağustos-7 Aralık tarihleri arasında yaklaşık 4 ay süreyle icra ettiği görev kapsamında Akdeniz, Adriyatik Denizi ve Atlas Okyanusu’nda toplam 8 bin 600 deniz mili yol gittiğini anlatan Özbal, geminin Avrupa’da 6, Afrika’da bir olmak üzere toplam 7 ülke ve 13 limanı ziyaret ettiğini söyledi.

Konuşmasında gemi personeline seslenen Koramiral Özbal, “Görevin icrasında gösterdiğiniz başarıyı yakından takip ettim. Bu vesileyle başta gemi komutanı olmak üzere tüm personelimi yürekten kutluyorum. Bu başarıda ailelerinizin, yakınlarınızın büyük payı olduğuna inanıyorum. Evlerinizden çok uzakta, gözünüz arkada kalmadan, görevinize odaklanarak bu başarıyı yakalamanız onlar sayesinde olmuştur. Burada onlara tekrar yürekten teşekkür etmek istiyorum. Görev süresince gösterdikleri özveri ve saygı dolu emekleri, destekleri için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Törenin ardından gemide görevli subay, astsubay ve erler kendilerini heyecanla bekleyen aileleriyle kucaklaşarak, hasret giderdi. Askeri personelin, eşlerine ve çocuklarına kavuşmaları sırasında duygulu anlar yaşandı. Gemide er olarak görev yapan evlatlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan anneler, göz yaşlarını tutamadı. Babalarının yaklaşık 4 ay süren seyirden dönüşünü dört gözle bekleyen çocuklar da tören sonunda babalarına koştu.

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa1.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa2.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa3.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa4.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa5.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa6.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa7.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa8.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa9.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa10.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa11.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa12.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa13.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa14.jpg

tcg_-sokullu-_mehmet-_pasa15.jpg

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 2468 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim