• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Gazprom: Türkiye ile olan kriz enerji projelerini etkilemeyecek

Gazprom: Türkiye ile olan kriz enerji projelerini etkilemeyecek
Gazprom Başkanı Miller, "Fikir ayrılıkları Rusya ve Türkiye'nin enerji alanındaki projelerini etkilemeyecek.Türk Akımı hükümetler arası ve devletler arası düzeyde görüşme maddesi olacak" dedi.

Savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesi gerekçesiyle Türkiye'ye ekonomik yaptırımlar uygulayan Rusya'dan Türk Akım'ı ile ilgili yeni bir açıklama geldi.  

Rus enerji devi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı'nın hükümetler arası ve devletler arası düzeyde görüşme maddesi olacağını söyledi. Miller, siyasi fikir ayrılıklarının Rusya ve Türkiye'nin enerji alanındaki projelerini etkilemeyeceğini, tarafların imzalanan kontratlar çerçevesinde çalıştıklarını belirtti.

Miller yaptığı açıklamalarda, 'Türk partnerlerimizle şu anda geçerli olan kontratlarımız temelinde çalışıyoruz. Sene sonuna kadar Türkiye-Rusya Üst Düzey Stratejik İşbirliği Konseyi olacak ve bu yüzden Türk Akımı hükümetler arası ve devletler arası düzeyde görüşme maddesi olacak' ifadelerini kullandı.

Miller, projenin çok kısa bir zamanda gerçekleşebileceğini, çünkü Türk Akımı'nın 940 kilometrelik uzunluğunun 660 kilometresinin eski Güney Akımı projesi olduğunu ve bu projenin tüm ön hazırlığının yapıldığını ifade etti.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan haberde Miller şunları söyledi: "Tabi ki her şey hükümetler arası sözleşmenin imzalanmasına bağlı. Projeye anlaşmanın tüm hukuki yükümlülükleri yerine getirildikten sonra başlayacağız. Bugün iki hattın inşa edilmesi ve boru hattının kapasitesinin 32 milyar metreküp olması gerektiğini düşünüyoruz. Boru hattının bir tanesi sadece Türk piyasasının tüketicileri için kullanılacak."

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 3150 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim