• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

7 bin kişilik deniz aracı “Manta Vatozu” Meriens!

7 bin kişilik deniz aracı “Manta Vatozu” Meriens!
Dev bir manta vatozunu andıran geleceğin deniz aracı Meriens tanıtıldı. En büyük deniz aracı olacak olan 7000 kişi kapasiteli dev gemi organik formu ve tasarım özellikleri ile şimdiden kendine hayran bıraktı.

En gelişmiş hayvan formu olan bz insanlar çağlar boyu çeşitli amaçlarla icatlar, makineler, yapılar yapmış ve yapmakta olsak da, kusursuz yapı yine karşımıza doğada çıkıyor. Manta vatozunun kusursuz dinamiği ve ebatlarına tezat zarafeti, yeni deniz aracı Mariens ile karşımıza çıkıyor.

Tasarlanan en farklı ve kuşkusuz en güzel deniz aracı olan Mariens, uzunluğu 900 metre genişliği 500 metre olarak düşünüldü. Bu kadar devasa boyutlara ulaşan bir makinenin ihtiyaç duyacağı güç ve kaldırma kuvveti, mevcut manta vatozu şeklini burada devreye sokuyor.

Manta vatozu düz vücut yapısı ile yeni deniz aracının ilham noktası. Deniz tabanına yatabilen ve büyüklüklerine rağmen düzyapıları ile kolayca kamufle olabilen bu vatozların şekli, Meriens’in çıkış noktası oldu. Su yüzeyindeki genişlik arttıkça, geminin birim başına düşen ağırlığı ve dolayısı ile uyguladığı baskı azalacağı için, gemi batmadan rahatlıkla su yüzeyinde kalabilecek.

Bu büyük manta vatozunun şekil avantajı ile tam 7000 kişiyi taşıması planlanıyor. Aslında mevcut gemi kapasiteleri göz önüne alındığında bu rakam azmış gibi görünse de, Meriens bir yolcu gemisi değil bir deniz araştırma gemisi olarak tasarlandığı için aslında oldukça yüksek bir kapasiteye sahip. Araştırma gemisi Meriens 7000 bilim adamı,araştırmacı ve öğrenciye ev sahipliği yapacak olan dev bir bilim üssü haline gelecek.

Bu dev araştırma gemisi bilimsel faaliyetlere ev sahipliği yapacağı düşülünce çevre dostu bir tasarıma yönelinmiş. Dev manta Meriens, tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ve sahip olduğu tasarım nedeniyle gidiş ve manevraları çok daha az güç kullanılarak gerçekleştirecek.

manta.jpgmanta1.jpgmanta2.jpg

Bu haber toplam 6769 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim