• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Öğretim görevlilerine maaş müjdesi

Öğretim görevlilerine maaş müjdesi
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Öğretim üyesi arkadaşlarımıza bu sonbaharda sevindirici bir müjde vereceğiz" dedi.

Çetinsaya, öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak üzere uygulanan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) için yapılacak 2012 yılı atama programını elektronik ortamda yapılan kurayla gerçekleştirdi. ÖYP'nin 2023 hedefleri bakımından Türkiye'nin nitelikli insan gücünü öğretim üyesi ihtiyacını karşılanması planlanan ve akademik bilim insanları yetiştirmek için uygulanan bir program olduğunu belirten Çetinsaya, 2012 yılı için 4 bin kadro olduğunu ve bunun ilk aşaması olan 2 bin 272 araştırma görevlisini atadıklarını belirtti. Geri kalan araştırma görevlisi kadrolarını ise 2012 yılı sonbaharında gerçekleştirilerek tamamlanacağını bildirdi.

BARAJ PUANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ

Programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Çetinsaya, "Daha önce düşürülen baraj puanları LYS'deki ikinci yerleştirmelerde de sürdürülecek mi?" sorusuna, "Şu an için böyle bir konu gündemimizde yok. Yaptığımız incelemelerde kamuoyundaki bilgiler doğrulanamıyor. Geçen sene kıyaslandığında da çok tahmin edilebilir ufak bir farklılık oluşuyor" cevabını verdi.

Çetinsaya, baraj puanının 2013 yılında düşürülmesine ilişkin tartışmaların sürdüğüne dikkat çekerek, bu kararın YÖK Genel Kurulu'nun kararı olduğunu ve öncelikle kurulun toplanarak bu tartışmaları yapması gerektiğini belirtti.

ÜNİVERSİTE HARÇLARININ KALDIRILAMASI

Üniversite harçlarının kaldırılmasına yönelik soruya ise Çetinsaya, "Harçlar konusu bizim görüş bildirdiğimiz ama asıl olarak Maliye Bakanlığı ve hükümetimiz tarafından yürütülen bir konu. O bakımdan ben ayrıntılarına vakıf değilim. Ama Maliye Bakanlığı ile görüşmemiz doğaldır. O dönemde harçlar çok gündemdeydi fakat önemli konulardan birisi de öğretim üyesi özlük haklarının iyileştirilmesiydi benim gündemim. Bu konuda da önemli bir görüşme yaptık. Zannediyorum öğretim üyesi arkadaşlarımıza bu sonbaharda sevindirici bir müjde vereceğiz" karşılığını verdi.

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTELERİNE FORMASYON

Çetinsaya, fen-edebiyat fakültesi mezunlarının formasyon alarak öğretmen olmasıyla ilgili, "Biz Nisan ayında geçici bir karar almıştık ve alan fakülteleri için formasyonu bir süreliğine durdurmuştuk fakat mevcut öğrenciler bundan etkilenmeyecekti. Şimdi yeni bir çalışma yapılıyor. Nihai model ortaya çıkınca ayrıntılarını daha güzel anlayacağız. Başta fen-edebiyat fakülteleri olmak üzere alan fakültelerini de mağdur etmeyecek onları da sistemin içine katacak, belli alanlarda tekelleşme yaratmayacak bir sistem üzerinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

Öğrenci Disiplin Yönetmeliği konusunda çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Çetinsaya, "Amacımız 1 Eylül'e kadar bu çalışmalarımızı tamamlamak. Daha sonra da 1 Eylül boyunca akademik dünya, sivil toplum ve Türkiye'deki bütün paydaşlarımızla bu konuda görüşlerimizi tartışmak, onların görüş ve önerilerini almak bütün hedefimiz bu" dedi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1567 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim