• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türk-Fransız-Alman Kış Üniversitesi Programı'na ev sahipliği yaptı

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türk-Fransız-Alman Kış Üniversitesi Programı'na ev sahipliği yaptı
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türk-Fransız-Alman Kış Üniversitesi Programı'na ev sahipliği yaptı.

Université Paris Ouest-Nanterre La Défense ve Friedrich Alexander Universitat Erlangen-Nürnberg iş birliği ile düzenlenen “Türk-Fransız-Alman Kış Üniversitesi Programı” Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlendi.

Yabancı öğrenci ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Türk-Fransız-Alman Kış Üniversitesi Programı (First Trinational Winter University: Private Enforcement) 11-15 Ocak 2016 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlendi. Paris Nanterre, Erlangen-Nürnberg, Potsdam ve Yeditepe Üniversitesi’nden 100’den fazla hukuk öğrencisi, uluslararası düzeyde tanınmış 30 Türk, Fransız ve Alman akademisyenin konferans ve derslerine katıldılar. Erlangen-Nürnberg ve Bordeaux üniversiteleri öğretim üyesi Prof. Dr. Robert Freitag, Nürnberg-Erlangen’den Prof. Dr. Klaus Ulrich Schmolke, Prof. Dr. Jochen Hoffmann, Dr. Müh. Christine Schneider, Prof. Dr. Angelika Emmerich-Fritsche, Dr. Peter Jansen, Paris-Nanterre öğretim üyeleri Prof. Dr. Stephanie Dijoux, Prof. Dr. Otmar Seul, Prof. Dr. Jean Marc Thouvenin, Prof. Dr. Eric Millard, Dr. Geraldine Demme, Dr. Kerstin Peglow, Potsdam Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tobias Letti, öğretim üyesi Prof. Dr. Tilman Bezzenberger gibi önde gelen Avrupalı hukukçuların yanı sıra Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu ve Prof. Dr. Nami Barlas başta olmak üzere fakültenin diğer öğretim üyeleri de programda yer aldı.

Uluslararası düzeydeki hukukun değişik alanlarında birçok tartışma ve workshop çalışması yapıldı

Kış Üniversitesi Programı 11 Ocak Pazartesi günü Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı-Provost Prof. Dr. Ahmet Aydın’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından, Erlangen-Nürnberg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Robert Freitag; Paris Nanterre Üniversitesi’nden Prof. Dr. Otmar Seul ve Prof. Dr. Stephanie Dijoux bir konuşma yaptılar. Fransa’nın tanınmış İş Hukuku profesörlerinden Dr. Seul açılış konuşmasında Fransız-Alman işbirliği altında Avrupa’nın diğer ülke ve şehirlerinde gerçekleştirdikleri bu programın Türkiye’de ilk defa İstanbul’da ve Yeditepe Üniversitesi’nde yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu; bu tercih sebebinin de Fransız ve Alman üniversiteleri olarak Yeditepe Hukuk ile 10 yıldan fazla süredir devam eden köklü işbirliği ve Yeditepe’nin en önemli Erasmus ortaklarından biri olması sebebine dayandığını belirtti.

Beş gün süren programın sabah oturumlarında Şirketler Hukuku, Sermaye Piyasası Hukuku, Arabuluculuk, Tahkim, Usul Hukuku, AB Hukuku, Rekabet Hukuku ve Anayasa Hukuku başta olmak üzere birçok konuda alanlarında uluslararası düzeyde önde gelen akademisyenler tarafından tebliğler sunuldu ve her oturum sonrasında katılımcılar ile tartışma ve soru-cevap yapıldı.

Her gün öğleden sonra düzenlenen workshop çalışmalarında katılımcılar, uluslararası düzeyde İş Hukuku, Yatırım Tahkimi, Medeni Hukuk, Çevre Hukuku ve Rekabet Hukuku konularında araştırma, sunum ve tartışma yaparak güncel konular üzerinde fikirlerini ortaya koymuşlar ve Türk, Fransız ve Alman hukuk sistemlerini karşılaştırmalı olarak inceleyerek yeni fikirlerin ortaya çıkmasına katkıda bulundular.

Katılımcılara üç ülkenin de üniversitelerinden imzalı sertifika takdim edildi

Programın son günü olan 15 Ocak Cuma tarihinde, Prof. Dr. Otmar Seul başkanlığında beş gün boyunca yapılan workshop çalışmaları neticesinde katılımcıların mevcut hukuki sorunlara dair ortaya koydukları görüşlerini açıkladıkları workshop kapanış oturumu yapıldı. Ardından, katılımcılara Paris Nanterre, Erlangen-Nürnberg ve Yeditepe Üniversitesi program direktörleri tarafından katılım sertifikaları takdim edildi.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç, Yeditepe Hukuk’un 100’den fazla Erasmus ve ikili işbirliği anlaşması ile Avrupa hukuk fakülteleri arasında rekor sayılan bir uluslararası işbirliği ağına sahip olduğunu, yıllardır süren bu işbirlikleri çerçevesinde her yıl Yeditepe’de ve diğer ülkelerde yaptıkları akademik etkinlik sayısının artarak devam ettiğini, kısa bir süre önce de Prof. Dr Haluk Kabaalioğlu’nun ELFA-Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği Başkanlığı döneminde ELFA Genel Kurul Toplantısı ve Konferans Programı’nda dünyanın 35 ülkesinden 200’den fazla hukuk fakültesi dekan ve temsilcilerini de Yeditepe Hukuk’ta konuk ettiklerini, bu bağlantılar sonucunda geçtiğimiz hafta New York’ta gerçekleştirilen AALS-Amerikan Hukuk Fakülteleri Birliği yıllık toplantısına Türkiye’den sadece Yeditepe Hukuk’un tecrübelerini aktarmak üzere davet edildiğini, bu derece kapsamlı projelerin fakülte ve öğrencilerin uluslararası bağlarının güçlendirilmesinde ve akademik gelişiminde son derece önemli olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 6161 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim