• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

THK Üniversitesi'nden TRT kameramanlarına İHA eğitimi

THK Üniversitesi'nden TRT kameramanlarına İHA eğitimi
Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde İHA Pilotluğu eğitimi alan TRT kameramanları, TRT Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle, sertifikalarını TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve THK Üniversitesi V. Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Sak'tan aldı.

THK Üniversitesi İnsansız Hava Aracı Merkezi (İHAMER) desteğiyle, Yaşam Boyu Gelişim ve Uygulama Merkezi (YAGEM) bünyesinde verilen İnsansız Hava Aracı Pilotluğu Eğitim Programında ilk olarak TRT’nin profesyonel kameramanları eğitim aldı. TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü’nde görevli profesyonel kameramanlar, THK Üniversitesi ile TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında üniversitede eğitimlerini tamamladı. Sınavlarını başarıyla veren ekip sertifika almaya hak kazandı.

TRT Kameramanları İçin TRT Genel Müdürlüğü'nde sertifika töreni düzenlendi. Törene TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türk Hava Kurumu Üniversitesi V. Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Sak, TRT ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi personeli ile sertifika almaya hak kazanan kameramanlar katıldı.

Törende konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT olarak böylesine önemli bir eğitim için tam profesyonel bir ekipten eğitim almayı istediklerini bu nedenle THK Üniversitesi'ni tercih ettiklerinibelirtti. İHA'larla çekim yapmanın özel bir profesyonellik alanı olduğunu vurgulayan Göka, TRT'nin özel çekimlerini bu özel ekibin gerçekleştirdiğini söyledi. Göka, daha önce bu çekimlerin hem zahmetli hem de özel helikopter kiralamaktan başka pek çok ayrıntıya kadar yüksek ücretlere mal olduğunu, şimdi ise bu İHA'lar sayesinde çok daha düşük maliyetle, çok özel çekimler yapılabildiğini anlattı. Bu nedenle THK Üniversitesi'ne bu özel eğitim için özellikle teşekkür eden Şenol Göka, bundan sonra da bu tür işbirliklerinin süreceğini söyledi.

THK Üniversitesi V. Rektörü Prof. Dr. Hüseyin SAK da, üniversitedeki akademik altyapının, günlük hayatta önemli kurumların yaptığı işleri kolaylaştırarak geliştirecek eğitimleri verebilecek donanımda olmasının gurur verici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sak, "TRT gibi önemli bir kuruma bu profesyonel eğitimi vermekten üniversite olarak ayrıca mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da her türlü işbirliği ve eğitim desteğine hazırız." dedi.

Konuşmaların ardından TRT kameramanlarına sertifikalarını TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve THK Üniversitesi V. Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Sak birlikte verdi.

Bu haber toplam 3585 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim