• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Ulaşımda engeller kalkıyor, Konya'da 'elkart' uygulaması başladı

Ulaşımda engeller kalkıyor, Konya'da 'elkart' uygulaması başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından görme engellilere ulaşımda kolaylık sağlaması amacılığıyla elkart uygulaması başlatıldı.

Görme engellilerin şehir içi toplu ulaşım araçlarını daha rahat kullanabilmeleri için Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği sonucunda elkart kullanım uygulamasına başlandı.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan uygulamanın başladığına dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Belediye tramvay durağında konuşan Başkan Veli Özağan, “2014 yılında yönetmelikle yapılan bir değişiklikle engelli kimlik kartlarıyla artık toplu taşıma araçlarına binilebileceği ile ilgili madde yer aldığı için 2014 yılından bu yana engelli kimlik kartları gösterilerek toplu taşıma araçları kullanılabiliyordu. Ancak bu uygulama toplu taşıma araçlarına biniş esnasında çeşitli sıkıntılar yaratıyordu. Otobüse binerken elkartları gösterme esnasında çevrede deşifre olmamız ve vatandaşlar tarafından ücretsiz biniyor şeklinde yorumlara neden olabildiği için bu durum bizleri son derece olumsuz etkiliyordu. Bu nedenle tramvaylarda da çeşitli sıkıntılar baş göstermeye başladı. Tramvay durakları 65 metre uzunluğunda ve her iki tarafından da giriş yapılabiliyor. Tramvay durağının bir tarafında yer alan  hareketli turnikeler normalde tekerlekli sandalye kullanıcıları için yapıldı. Dolayısıyla hareketli turnikeler engelli kimlik kartlarını okumadığı için biz de hareketli turnikeden geçmek durumunda kalıyorduk. Buradan geçerken engelli kimlik kartlarını tramvay durağındaki görevlilere göstermeye çalışıyorduk. Görme engelli olduğumuz için kime kart gösterdiğimizi bilmeden sağa sola rastgele göstererek geçiş yapıyorduk” şeklinde konuştu.

“DİĞER ENGELLİLERİN DE ELKART UYGULAMASINA GEÇMESİ GEREKİYOR”

Başkan Özağan, “15 Ocak’ta bu konu ile ilgili yaptığımız basın açıklaması neticesinde Konya Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz istişare neticesinde elkart uygulamasına geçilmiş oldu. Görme engelliler bundan sonra hem engelli kimlik kartı hem de elkart kullanabilecek. Burada şöyle bir sıkıntı bulunuyor diğer engellilerin de elkart uygulamasına geçmesi gerekiyor. Elkart çıkarmak isteyen görme engelliler Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı  Elkart Şube Müdürlüğü'ne sağlık kurulu raporu, bir adet fotoğraf, nüfus cüzdanları ve eski elkartları  ile birlikte müracaat edebilirler” diye konuştu. 

Bu haber toplam 3002 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim