• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Pakistan Amerikalı diplomatlara seyahat sınırlaması getiriyor

Pakistan Amerikalı diplomatlara seyahat sınırlaması getiriyor
ABD'deki Pakistanlı diplomatlara seyahat sınırlaması getirilmesi üzerine Pakistan da aynı uygulamayı ülkedeki Amarikalı diplomatlar için hayata geçirecek.

ABD'deki Pakistanlı diplomatlara seyahat sınırlaması getirilmesi üzerine Pakistan Dışişleri Bakanlığı da aynı kararı ülkedeki Amerikalı diplomatlar için aldı.

Amerikalı diplomatların nisanda İslamabad'da karıştığı iki trafik kazasıyla gerilen ilişkilerde ABD tarafından 1 Mayıs'ta uygulanması planlanan seyahat sınırlaması bugün yürürlüğe girdi.

Sınırlamayla Pakistanlı diplomatlar ve ailelerinin, görev yaptıkları şehirlerin 25 mil dışına çıkmadan en az 5 gün önce yetkilileri bilgilendirmesi gerekiyor.

Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin 27. maddesine göre alınan karar, belirli durumlarda havalimanı, liman ve sınırlarda aranma, eşyalarının x-ray cihazlarından geçirilmesi gibi tedbirlere de imkan sağlıyor.

ABD'nin sınırlandırma kararının ardından Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, aynı seyahat sınırlaması Pakistan'daki Amerikalı diplomatlara da getirilecek. Pakistan'ın aldığı karara göre, ABD diplomatik misyonlarında kullanılan araçların camları filmli olamayacak. Bununla birlikte misyon binaları içinde telsiz kullanımı da izne tabi olacak. Diplomatik plakası bulunmayan araçların kullanılmasına yasak getirilirken kiralık araçlarda diplomatik plaka bulundurulması da yasaklanıyor.

Amerikalı diplomatlar kendi pasaportlarına kaydedilmemiş cep telefonu da kullanamayacak.

Askeri ataşeye Pakistan'dan çıkış yasağı

İslamabad Yüksek Mahkemesi de nisanda kırmızı ışıkta geçerek çarptığı motosikletteki kişinin ölümüne sebep olan ABD'nin İslamabad'daki Savunma ve Hava Ataşesi Joseph Emanuel Hall'un adının Çıkış Kontrol Listesi'ne alınmasına karar verdi.

Hall'un ülkeden çıkmasını engelleme adına alınan karar, diplomatik dokunulmazlığın kaldırılması halinde ataşenin yargılanabileceği anlamına geliyor.

Hall ile ilgili İçişleri Bakanlığına gönderilen karar 2 hafta içinde uygulanacak.

Bu haber toplam 2696 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim