• BIST 9548.09
  • Altın 2501.187
  • Dolar 32.4892
  • Euro 34.547
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Ahmet Arslan: HGS-OGS kaçak geçişlerinde cezayı 4 kata indiriyoruz

Ahmet Arslan: HGS-OGS kaçak geçişlerinde cezayı 4 kata indiriyoruz
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "HGS-OGS'de kaçak geçişlerde 10 kat cezayı 4 kata indiriyoruz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan NTV canlı yayınında Kanal İstanbul, 1915 Çanakkale Köprüsü ve İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin son durumu açıklarken, dün Meclis'e sunulan OGS-HGS kaçak geçişlerinde uygulanan cezaya yönelik indirim teklifinin de detaylarını paylaştı.

Bakan Arslan Kanal İstanbul Projesi hakkında, "Kanal projelerinde depremselliği göze aldık. Tsunami çalışmalarını yaptık. Özellikle Karadeniz Marmara arasında rüzgar verilerini ele aldık. Sadece Türkiye'de değil uluslararası arenada buna benzer projelerde çalışmış uzmanlarla çalıştık, bunun geri dönüşü yok. TOKİ, fiilen işin içinde olacak. Birçok bakanlıkla da çalışmaya başladık." açıklamarında bulundu.

Çanakkale Köprüsü hakkında da konuşan Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü boğazda yaptığımız üçüncü köprü. Kulelerin oturacağı zemindeki kazıkları çakmaya başladık. 18 Mart 2019'da köprü silueti ortaya çıkacak. Çalışmalar güzel gidiyor, 18 Mart 2022'de 1915 Çanakkale Köprüsü hizmete girecek." dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı hakkında da bilgi veren Arslan, "İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 89'u tamamlandı, hedefimiz 29 Ekim'de açılışını yapmak. 4-5 ana koridordan yollara bağlantısı olacak." diye konuştu.

Bakan Arslan haftaya Halkalı-Kazlıçeşme arası test sürüşünün yapılacağı bilgisini verdi. Arslan tren hattı hakkında "Fiili ilerleme durumumuz yüzde 80. Halkalı'dan Gebze'ye uzanan hattı metro standartına getireceğiz. Marmaray hattı kesintisiz Gebze'ye gidecek. Bu sene Ağustos gibi fiili inşaatı bitireceğiz. Sene sonuna kadar hizmete girmesini bekliyoruz. İki hattın yanına üçüncü hattı yapıyoruz. Ankara'dan kalkan YHT Pendik'e kadar gidiyor. Sene sonuna kadar Haydarpaşa garına gidecek. Sivas'tan kalkan yolcu Halkalı'ya kadar gelebilecek. Kars'a kadar giden YHT yapılacak." diye konuştu.

Arslan gişelerden kaçak geçiş cezaları hakkında, "Amaç cezalarda caydırıcı olmaktı. İnsanımız unutabiliyor, kontrol edemeyebiliyor. Dün Meclis'e verilen teklifle otoyol cezalarında 15 günü geçmiş ödenmeyen cezaları 10 kattan 4 kata düşürüyoruz. Kamu olarak işlettiğimiz cezaların 6 katını almayacağız, 4 katını da 36 taksitle alabileceğiz. Peşinde de yüzde 25 indirim yapacağız. Özel sektörün işletmelerinde ise 4 katı ödemek durumunda olacağız. 950 milyon TL'lik cezanın yüzde 60'ından vazgeçeceğiz." dedi.

Bu haber toplam 3060 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim