• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

TANAP'ın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

TANAP'ın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak
Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP'ın açılış töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla, bugün Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, bugün Eskişehir'de yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, TANAP ile Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğalgazın öncelikle Türkiye'ye, ardından Avrupa'ya taşınması hedefleniyor.

Eskişehir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde düzenlenecek TANAP'ın açılış törenine, paydaş ve dost ülkelerden devlet ve hükümet başkanları ile enerji bakanları, enerji şirketlerinin yöneticileri ve üst düzey bürokratlar katılacak.

Son yıllarda ortak bir vizyonla Hazar Havzası'nın dünya ile bütünleşmesini sağlayacak büyük projelere imza atan Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan, bölgesel iş birliğini daha da ileriye taşımak için gerekli çabayı gösteriyor.

Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Erzurum petrol ve doğalgaz boru hatları ile Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nu takip eden ve Güney Gaz Koridoru'nun bel kemiğini oluşturan TANAP, bu çabaların somut örneklerinden biri oldu.

Güney Gaz Koridoru projeleri, gerek Türkiye'nin enerji arz güvenliğinin sağlanması, gerekse Avrupa'nın enerji arz güvenliğine katkıda bulunulması bakımından büyük önem taşıyor.

Hazar kaynaklarının güvenli ve ekonomik güzergahlardan dünya pazarlarına taşınması, bölgede iş birliği ve karşılıklı güvenin yaygınlaşmasını da beraberinde getirecek.

Bu haber toplam 3148 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim