• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Petro Poroşenko: TANAP, Avrupa’nın enerji güvenliği için çok önemli

Petro Poroşenko: TANAP, Avrupa’nın enerji güvenliği için çok önemli
TANAP'ın açılış törenine katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, projenin Avrupa’nın enerji güvenliği ve rekabeti için çok önemli olduğunu belirtti.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) bugün açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucıc ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko katılım sağladı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucıc, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini açılaşa davet ettiği için teşekkür ederek şöyle konuştu; "Önemli bir stratejik bağlantı oluşmuş olacak. Bu konudaki tebriklerimi ileterek başlamak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev, tüm katkı verenlere tebriklerimi iletmek istiyorum. Türkiye’de bir kez daha bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Doğalgaz boru hattının oluşturulmasıyla ilgili iki önemli hususu kutluyoruz. Güneydoğu Avrupa’da büyük bir adım atmış oluyoruz. Aynı zamanda proje, Avrupa’nın bu kısmının enerji bağlantısını da garanti altına alacaktır."

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko projenin çok önemli bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi; "TANAP, çok önemli bir adımdır. Bu konuda bağımlılık artık sona ermektedir. Son 10 yılda net biçimde gördüğümüz bir gerçek Rusya Federasyonu tarafından sömürüldü. Putin’in baskı yapması için bir araç haline geldi. Tabi ki bunun ticari etkisinin yanı sıra aynı zamanda siyasi bir etkisi de var. Avrupa’nın da enerji güvenliği için çok önemli. Avrupa’nın rekabeti için önemli. Çünkü iki büyük liderin birleşmesiyle bu garanti edilmiş oldu."

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 3759 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim