• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Halil Ünver, helikopter kazasında hayatını kaybetti

Halil Ünver, helikopter kazasında hayatını kaybetti
İstanbul'da Maltepe Bostancı sahilindeki helikopter kazasında yaralanan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul'da Maltepe Bostancı sahilindeki helikopter kazasında yaralanan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bostancı sahilinde iskele civarında düşen helikopterin enkazının denizden çıkarılmasına yönelik ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Kazada yaralan Otokar AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver, tedavi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Helikopterin pilotu İsmet Özgür'ün tedavisi ise Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor.

Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, Özgür'ün sağlık durumuna ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaneye intikal ettirildikten sonra vücut taraması ve tomografisinin çekildiğini, sağlık durumunun orta düzeyde olduğunu bildirdi.

Demirhan, hastanın bilincinin açık olduğunu belirterek, "Su yutmasına bağlı kimyasal piromani şüphemiz var, onunla ilgili göğüs hastalıkları yoğun bakımda takibe alacak. Ayaklarında da yumuşak dokuya bağlı travma var, bunların tedavileri başladı." dedi.

Öte yandan, ekipler, helikopter enkazının konumu ve derinliğinin belirlenmesi için denizde çalışma yürütüyor.

Tespit yapıldıktan sonra hava şartlarına göre enkazın denizden çıkarılması bekleniyor.

DAKSAR bot kaptanlarından Hakan Köklü, kazanın ardından olay yerine vardıklarını ve helikopterin kıyıya 50 metre mesafede düştüğünü gözlemlediklerini söyledi.

Helikopterin paramparça olduğunu gördüklerini ifade eden Köklü, kazanın yaşandığı sıralarda çok yoğun yağmur olduğunu, yağışın kesilmesinin ardından kendilerine ihbar geldiğini kaydetti.

Köklü, helikopterden düşen parçaları topladıklarını ve ekiplere teslim ettiklerini ifade ederek, şu an için gemi trafiğinde bir problem olmadığını aktardı.

Kazayı gören vatandaşlardan Mustafa Koçak, kaza anında yoğun yağış olduğunu belirterek, "Helikopter düştükten sonra hemen battı. O sırada denizde bulunan tekneler, yaralıları kurtararak sahile getirdi." dedi.

Koç Holding'den açıklama

Koç Holding, Koç Topluluğu Şirketleri'nden Otokar'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. 

Koç Holding'den yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Koç Topluluğu Şirketleri'nden Otokar’ın bugünlere ulaşmasında büyük emekleri olan, ülkemizde otomotiv ve savunma sanayinin gelişimine önemli katkılar sağlayan değerli iş ortağımız, Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Halil Ünver'i bugün yaşanan elim bir helikopter kazasının ardından kaybettiğimizi üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Kederli ailesine, topluluğumuza ve tüm çalışma arkadaşlarımıza başsağlığı ve sabır dileriz. Merhum Halil Ünver'i her zaman rahmet, şükran ve özlemle hatırlayacağız."

Koç Holding mesajında, kazada yaralanan ve tedavisi devam eden pilot İsmet Öztürk'e de acil şifa dileğinde bulundu.

Bu haber toplam 4825 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim